Va asteptam la Inventika 2014!

Inovatie, creativitate, inedit, iata doar cateva dintre atributele care vor caracteriza editia din acest an a Inventika – Salon de Inventii si Inovatii, ce are loc intre 15 si 18 octombrie la ROMEXPO. 

Inventatorul Ichim Toader va prezenta la Inventika motorul cu propulsie magnetica IV, lucrare in curs de brevetare: inregistrata la OSIM cu nr. A/00264/25.03.2011, publicata in B.O.P.I. la data de 30.12.2011.

Atat rotorul cat si statorul au in compunere magneti permanenti, nu are carbuni sau colectori, se roteste in ambele sensuri fara schimbarea polaritatii tensiunii de alimentare, nu este poluant, poate fi alimentat de la tensiune continua, alternativa sau aer sub presiune, consuma ½ din energia motoarelor echivalente, are durata mare de exploatare avand in vedere ca magnetii permanenti au o durata mare de folosinta, foloseste diferite tipuri de magneti permanenti si nu necesita sistem complex de oprire.

Domeniu de aplicabilitate: Pote fi construit in marime mica sau industriala si folosit in instalatii industriale, laboratoare, generatoare de curent etc.

Avantaje

 • Nu este poluant;
 • Functioneaza la variatii de temperatura;
 • Foloseste materiale conventionale;
 • Nu se folosesc carbuni sau colectori;
 • Poate fi alimentat de la tensiune continua sau alternativa (arborii modulelor pot fi pusi in miscare si prin alte metode, de exemplu aer sub presiune etc)
 • Rotorul se poate misca in ambele sensuri fara a se schimba polaritatea tensiunii de alimentare;
 • Nu necesita sistem de franare sofisticat;
 • Nu necesita bobinaj pe rotor nici pe stator;
 • Foloseste multe tipuri de magneti permanenti (forma convexa, concava plati, rotunzi etc);
 • Consuma foarte putin;

 

Pentru ca activitatea de inovare si transfer tehnologic este una importanta pentru o economie competitiva in societatea moderna, Agentia pentru Inovare si Transfer Tehnologic va asteapta la Inventika 2014.

Aceste activitati sunt legatura dintre mediul academic si cel de afaceri. Transformarea rezultatelor cercetarilor stiintifice in cunostinte practice prin introducerea in circuitul economic a noi produse, servicii sau procese, care corespund necesitatilor si cerintelor pietii sunt ”colacul de salvare” a statelor in curs de dezvoltare. Din aceste considerente, dar si pentru a contribui la afirmarea Republicii Moldova pe plan international, la 29 octombrie 2004, in conformitate cu Codul national cu privire la stiinta si inovare, adoptat in acelasi an, a fost creata Agentia pentru Inovare si Transfer Tehnologic, a carei misiune este promovarea, coordonarea si stimularea implementarii politicilor nationale in domeniul inovarii si transferului tehnologic.

In activitatea sa, Agentia are citeva atributii de baza, si anume:

 • Monitorizarea procesului de formare si activitatea Parcurilor Stiintifico-Tehnologice si Incubatoarelor de Inovare;
 • Coordonarea implementarii proiectelor de transfer tehnologic finantate din bugetul de stat in proportie de pina la 50 % din costurile totale a proiectului;
 • Promovarea rezultatelor transpunerii in practica a cercetarilor stiintifice prin participarea la expozitiile nationale si internationale.

www.aitt.asm.md

Va asteptam la INVENTIKA 2014!

Program de vizitare:
15-17 octombrie, intre orele 10:00-18:00
18 octombrie 2014, intre orele 10.00-16.00

Pentru mai multe detalii despre eveniment, accesati: www.expoinventika.ro .

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *