Toamna targurilor importante la ROMEXPO Mobila, industrie, turism si agricultura – o parte din domeniile prezentate

Dupa o vara dedicata in principal evenimentelor pentru publicul larg, ROMEXPO se pregateste intens pentru lansarea celui de al doilea semestru de targuri si expozitii.

 

Debutand pe 10 septembrie, odata cu o noua editie a BIFE-SIM – Targul international de mobila, echipamente si accesorii, cea de a doua jumatate a anului anunta evenimente devenite deja reper pentru industriile pe care le reprezinta.

 

BIFE-SIM (10 – 14 septembrie 2014) va reuni si in acest an elita companiilor din domeniul mobilei, peste 300 de firme anuntandu-si deja prezenta la un eveniment complex, adresat deopotriva mediului de afaceri si publicului larg. Tot in cadrul acestui targ, pentru al treilea an consecutiv, ROMEXPO organizeaza Conferinta din Design, desfasurata in acest an sub conceptul “Life in Design”, in datele de 11 si 12 septembrie. Speakeri importanti din domeniul design-ului de mobilier, dar si din arii conexe, vor prezenta participantilor noutatile in domeniu si modalitatile prin care isi pot dezvolta afacerile.

 

Tot in perioada 10 – 14 septembrie, la ROMEXPO vor mai avea loc Antique Market – Targul de obiecte de arta si antichitati si Targul de Produse Traditionale.

Finalul primei luni a toamnei va fi dedicat doamnelor si domnisoarelor, prin doua manifestari expozitionale in care frumosul si noile tedinte ale marilor designeri vor fi punctele de atractie. Astfel, Cosmetics Beauty Hair – Expozitia internationala de produse si echipamente pentru cosmetica, ingrijire corporala si coafura si Modexpo – Expozitia internationala de tesaturi textile, imbracaminte, pielarie, blanarie, incaltamine si marochinarie, accesorii, isi vor astepta vizitatorii  intre 25 si 28 septembrie.

 

Industria va avea parte de un eveniment aniversar dedicat, intrucat TIB – Targul international tehnic Bucuresti implineste 40 de editii si promite o manifestare expozitionala speciala intre 15 si 18 octombrie. Tot in aceasta perioada, vor mai avea loc ExpoEnergiE – Targ international de energie regenerabila, energie conventionala, echipamente si tehnologii pentru industria de petrol si gaze naturale si Inventika – Salon de inventii si inovatii.

 

Cel mai important eveniment agricol anual, Indagra – Targul international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei, se pregateste de bilantul acestui domeniu in perioada 29 octombrie – 2 noiembrie. Promitand de pe acum o crestere a numarului de expozanti, alaturi de o participare de grup din Italia organizata de Camera de Comert, Industrie, Artizanat si Agricultura din Pordenone, dar si prezenta ca tara in premiera a Lituaniei, vor fi doar o mica parte din capetele de afis ale evenimentului.

 

In completarea tematicii Indagra, in perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, la ROMEXPO vor mai avea loc: Indagra Food – Targ international pentru industria alimentara, All – Pack – Expozitie internationala pentru ambalaje, materiale, masini si echipamente specifice, Expo Drink & Wine – Targ de vinuri, bauturi alcoolice si non-alcoolice, Autoexpotehnica – Expozitie internationala de componente si accesorii auto si Targul de Produse Traditionale.

 

Turismul si ospitalitatea vor fi reprezentate prin editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei si Romhotel – Expozitia internationala de echipamente, mobilier si dotari pentru hoteluri si restaurante, in perioada 13 – 16 noiembrie. Inregistrand deja o crestere cu 7% a suprafetei expozitionale inchiriate si reunind pana in prezent expozanti din Romania si din Federatia Rusa, Germania, Israel, Moldova, Palestina sau Ungaria, Targul de Turism al Romaniei pregateste o editie de toamna bogata in oferte de nerefuzat din partea operatorilor turistici.

 

Toamna va fi incheiata cu Denta – Expozitia internationala de produse si echipamente pentru medicina si tehnica dentara, in perioada 20 – 22 noiembrie, eveniment ajuns la cea de a 30-a editie.

 

Pentru cei care vor fi in cautarea cadourilor perfecte, ROMEXPO se pregateste cu noi editii ale Targului Cadourilor de Craciun si Antique Market, intre 5 si 7 decembrie. Astfel, cadouri in tendinte noi sau obiecte ce devin din ce in ce mai valoroase odata cu trecerea timpului, se vor transforma in cadourile ideale pentru fiecare dintre noi.

 

Pe langa targurile si expozitiile organizate, ROMEXPO va gazdui in partea a doua a acestui an numeroase evenimente adresate atat specialistilor, cat si publicului larg. Dintre acestea amintim: Entertainment Arena Expo – Expozitie internationala pentru industria de divertisment, Expoplast – singura expozitie din Romania dedicata industriei de prelucrare a maselor plastice, Gifts Show – Targ dedicat industriei de obiecte promotionale, Print & Sign – Targ dedicat industriei de tipar si signalistica, Wellness Show – Targ de fitness, spa, nutritie si ingrijire corporala, Romanian Security Fair – Expozitie internationala dedicata sistemelor si serviciilor de securitate, Targul Ghidul Miresei – Targ de nunti, Internet & Mobile World, Expo Trafic – Expozitie pentru infrastructura de transport din Romania si super show-ul Armin Only sustinut de DJ-ul Armin Van Buuren.

 

In prima jumatate a anului 2014, ROMEXPO a organizat 17 targuri si expozitii, a gazduit si facilitat organizarea altor 11 targuri si expozitii ale partenerilor, 2 concerte, 2 spectacole pentru publicul larg si 30 de congrese, seminarii si conferinte, fiind vizitat de 290.000 de persoane.

 

In cifre, targurile si expozitiile organizate in primul semestru din 2014 de catre ROMEXPO se pot concretiza in:

 

–         82.000 mp – suprafata expozitionala ocupata

–         1.800 – participari ale companiilor la evenimentele organizate

–         Peste 290.000 – vizitatori au trecut pragul manifestarilor expozitionale organizate

–         Totodata, companii din 34 de tari si Romania au fost prezente in primul semestru din 2014 la ROMEXPO, targurile avand in medie un grad de internationalizare de peste 50%

Pentru mai multe detalii despre programul expozitional ROMEXPO, accesati: www.romexpo.ro

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *