TIB 2014 – 40 de editii de excelenta tehnica la Romexpo

TIB 2014 – 40 de editii de excelenta tehnica

TIB – Targul international tehnic Bucuresti se pregateste de un eveniment fara egal in perioada 15 – 18 octombrie 2014. Ajuns la cea de a 40-a editie, targul reper al industriei romanesti si nu numai isi asteapta vizitatorii cu noutati din domeniu.

Dintre expoznatii acestei editii amintim:
1. Top Metrology

Infiintata in anul 2011, de catre o echipa de specialisti, cu o vasta experienta in domeniul echipamentelor metrologice, TOP Metrology, este distribuitorul exclusiv al companiei NIKON Metrology , Vici Vision, API Sensor si Mod.En in Romania. Cu o paleta de clienti, din majoritatea ramurilor industriei, TOP Metrology ofera serviciile sale, pe intreg teritoriul Romaniei si are colaborari cu mai mult de 500 companii.

Echipamentele metrologice comercializate de TOP Metrology in Romania sunt: masini de masurat in coordonate 3D, brate poliarticulate 3D, scanere laser, microscoape industriale, microscoape metalografice, stereomicroscoape, microscoape 3D, proiectoare de profile, autocolimatoare, masini cu raze X, echipamente pentru masuratori volume mari si alinieri tip iGPS si Laser Radar, masini multi-senzor, echipamente pentru masuratori video si sisteme modulare de fixare.

a) Masina de masurat in coordonate Nikon Altera

Inovatoare si cu caracteristici software intuitive, ALTERA este noua masina de masurat in coordonate oferita de Nikon Metrology. Construita din ceramica superioara, Altera are un raport rigititate-greutate aproape perfect, rezistand mult mai bine la schimbarile de temperatura, asigurand o performanta exceptionala si de durata in toate mediile de productie. Nikon Metrology este singurul fabricant de CMM-uri care garanteaza precizia pe o perioada de 10 ani.

Beneficii:
-Cele mai bune performante din clasa sa
-In viitor se vor putea monta multi-senzori
-Potrivita pentru orice mediu de productie
-Garanteaza exactitatea timp de 10 ani

b) Masina optica Vici Vision MTL X1

MTL X1 are un domeniu de masurare mai larg (300×60 mm), intr-o masina practica si compacta folosita pentru analiza si masura pieselor turnate.  Designul sau unic ofera acces direct la piesa, asigurand o incarcare practica atat pentru piese mici cat si pentru compenente de dimensiuni mari. Are o carcasa metalica completa care ofera pretectie in mediul de lucru. Pozitia verticala a piesei faciliteaza incarcarea, chiar si pentru piese de pana la 300 mm lungime, cu ajutorul sistemelor speciale de fixare. Masina este echipata cu un sistem dublu de compensare a temperaturii (atat pentru diametre cat si pentru lungimi), fiind ideala pentru folosirea direct in hala de productie. Sistemul unic de racire “Air Flow” face ca aceasta masina sa reziste si sa functioneze in cele mai dificile medii de lucru.

Masuratori statice: diametre, lungimi, unghiuri, raze, distante si unghiuri intre puncte si linii, diametre sfera
Masuratori geometrice: simetrii, paralelism, ortogonalitate
Masuratori pentru filete: diametre nominale, diametre interne, diametre medii, unghiuri, inaltimi, dimensiuni rola
Masuratori de forma: diametre de rotatie, circularitate, coaxialitate, cilindricitate, masuratori unghiulare

c) Laser Tracker Radian

Radian ™ este cel mai mic, cel mai precis, cel mai versatil si mai inteligent laser tracker de pe piata. Laser tracker-ul Radian include toate caracteristicile tehnologice avansate oferite de API Sensor:
– Cea mai mare precizie si acuratete
– Cel mai mare volum de lucru
–  Cel mai bun pret de achizitie
–  Cel mai mic laser tracker IFM/ADM
–  Masurare dinamica punct-continuu

d) Makino CNC a51nx

Centrul de prelucrat Makino A51nx are cursa maxima de 400mm, viteza 14.000RPM si un cuplu de putere de 240Nm. Se poate folosi pentru piese metalice si plastice.

www.topmetrology.ro

2. MENAROM P.E.C. S.A

In anul 1870, in Galati, firma germana Strousberg infiinteaza Atelierele Cailor Ferate Romane, cu scopul declarat de a dota caile ferate romane cu echipamentele si piesele de rezerva necesare bunei functionari a acestui sectori, ulterior firma devenind societate pe actiuni, sub noua denumire MENAROM S.A., aceasta fiind centrata pe productia de echipamente navale, mecanice si electrice.

In acelasi timp, a aparut ca element de noutate, fabricatia de mecanisme pentru instalatii tehnologice cu aplicatie in industria metalurgica si alte domenii conexe.

Avand o experienta bogata, de peste 40 de ani in domeniu, capacitati de productie apte sa satisfaca cele mai diverse cerinte tehnologice, precum si cu un suport uman cu inalta calificare profesionala, MENAROM P.E.C. se dovedeste capabila a imbunatati calitatea si diversitatea produselor sale destinate atat partenerilor externi, in principal din Europa (Olanda, Germania, Norvegia, Grecia, Franta, etc.) cat si pietei din Romania (Santierul Naval Damen Galati, Santierele Navale STX Braila si Tulcea, Santierul Naval Giurgiu, ArcelorMittal Galati, etc.).

– CATEGORII PRINCIPALE DE PRODUSE

– Echipamente pentru diverse procese industriale, dupa proiectul beneficiarului
– Prelucrari mecanice si uzinari de echipamente, inclusiv pe masini-unelte CNC
– Constructii metalice diverse, pe baza documentatiei furnizate de beneficiar
– Mecanisme navale, precum sunt: vinciuri de ancora si manevra, cabestane, carme, grui, macarale de punte, nari de bordaj, etc.
– Lucrari de sablare si vopsitorie
– Statii si tablouri electrice
– Electromagneti industriali si rezistente de pornire-reglare
– Trasee de cabluri
– Aparataj hidro-pneumatic

www.menarom.com

www.menarom.ro

Va asteptam la TIB!

Program de vizitare:
15.10.2014 – 17.10.2014 intre orele 10:00 – 18:00.
18.10.2014, intre orele: 10:00 – 16:00.

Pentru a fi in permanenta la curent cu cele mai recente informatii despre acest eveniment, va invitam sa vizitati site-ul: www.tib.ro.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *