TIB 2012 va expune cele mai recente aparitii din domeniul inaltei tehnologii si al echipamentelor industriale

 

Peste 350 companii din 15 tari vor expune in perioada 17 – 20 octombrie, la ROMEXPO, cele mai importante noutati, dar si cele mai fezabile tehnologii din domeniile: inginerie mecanica si electrica, masini-unelte, echipamente hidraulice, metalurgie, electronica si automatizari, roboti industriali si, nu in ultimul rand,  comunicatii, IT si software industrial.

 Astfel, vizitatorii targului TIB vor putea intalni reprezentanti de renume national si international ai companiilor de pe piata de profil care vor oferi consultanta gratuita in utilizarea, mentenanta si eficienta echipamentelor prezentate.

In continuare  va prezentam o parte din noutatile ce urmeaza a fi expuse pe perioada targului, urmand ca in buletinele informative ulterioare sa completam aceasta lista cu noutatile transmise de catre partenerii nostri.

RO-MEGA TRADE LA TIB 2012

Ro-Mega Trade, reprezentantul in Romania pentru companii de renume mondial din industria constructiilor de masini, anunta participarea si anul acesta la unul dintre cele mai importante targuri de profil din Romania, Targul Tehnic International Bucuresti.

Situat in pavilioanele C4-C5, standurile 44-45, Ro-Mega Trade va prezenta echipamente ale companiilor Doosan, Mahr, MTS, Faro, Wenzel, Ultra, Tebis. Pentru fiecare producator in parte vor fi expuse produse reprezentative si vor fi prezentate noutatile tehnice si financiare ale anului 2012-2013.

Dintre cele mai importante echipamente expuse, Ro-Mega Trade va aduce  in atentia publicului:

 • Doua strunguri (Doosan Puma 240C si Puma 280M) si un centru de prelucrare vertical (Mynx 7500/50), masini-unelte recunoscute si apreciate pentru performanta, productivitatea si fiabilitatea lor.
 • Din partea producatorului german de echipamente de masura si control, Mahr, va fi prezentat un sistem automat de masurare a abaterilor de forma si pozitie, cu noua optiune de masurare a rugozitatii – MMQ 200. De asemenea, tot sub semnatura Mahr,  se va mai afla “o statie de masurare a conturului, Marsurf XC 20 intr-o prezentare financiara atragatoare pe tot parcursul targului”, anunta Director General Ro-Mega Trade, dna Elif Ozkan
 • De asemenea, va fi prezentata si MTS C42 – o masina electro-mecanica pentru incercari statice la tractiune si comprimate, care asteapta sa fie testate de publicul interesat.

Din seria noutatilor, Ro-Mega Trade anunta, prin intermediul FARO, aparitia celor mai noi si mai inovatoare produse ale sale, Laser Tracker Vantage si bratul Prime din gama FaroArm, considerate de o valoare exceptionala pentru business-urile unde precizia este indispensabila.

Noul sistem de scule Wilson Tool  EXP® expus la standul SM TECH 

Pe langa sistemele complete de scule pentru centre de stantat Trumpf®, pentru masini de stantat cu turela si prese abkant, la editia de anul acesta al TIB vom expune la standul nostru si vom face demonstratii si cu recent-lansatul sistem de scule pentru centre de stantat cu turela Wilson Tool EXP® . Sistemul a fost lansat pe piata din Europa in 2012 si  promite sa devina un adevarat standard industrial,  prin flexibilitate, prin economiile realizate pentru utilizator si prin timpul foarte mic de reglare si schimbare a poansonului.

Conceptul de recuperare de la naveta spatiala (o parte din sistemul lansat – partea cea mai valoroasa – se recupereaza si refoloseste) a stat si la baza crearii sistemului de scule Wilson EXP. La toate sistemele de poansoane vechi, dupa ce poansonul (indiferent daca este pe sistemul scurt sau lung)  este  ascutit pana la limita maxima permisa, acesta efectiv se inlocuieste cu unul nou. Sistemul EXP propune o constructie in care poansonul thick-turret are varful sub forma unui insert detasabil , dupa epuizarea duratei de viata doar acest varf se inlocuieste si nimic altceva. Mai mult, mecanismul de fixare si blocare (fara filet!) permite o schimbare extrem de usoara in 3-4 secunde a varfului fata de 30-40 secunde la schimbarea unui poanson bazat pe un sistem cu filet.  Deblocarea si blocarea se fac extrem de simplu folosind o cheie Torx atasata sculei, doar prin o singura rotire. Fiind mai ieftin de produs (mai mic si mult mai simplu constructiv), varful (insertul) detasabil aduce un cost mai mic pentru utilizator de  fiecare data cand se schimba poansonul. Partea frumoasa este universalitatea sa:  insertul este identic  pentru toate sisteme de scule existente pe piata: Amada® clasic siABS(Air-Blow), Wilson HP, Mate Ultra, Wilson Standard etc.  Cu alte cuvinte, indiferent ce holdere de scule are un utilizator, poate folosi sistemul EXP (achizitioneaza o singura data “coada” poansonului ce este oferita pentru toate sistemele de holdere existente si dupa aceea achizitioneaza cand este nevoie doar insertul universal detasabil – mai economicos fata de un poanson intreg). Pentru dublarea duratei de viata, Wilson Tool a decis ca toate aceste varfuri (inserturi) sa fie executate in mod standard din cel mai bun otel pentru scule de stantat existent la ora actuala (“Ultima® steel”), otel ce dubleaza durata dintre 2 ascutiri fata de sculele normale. Spatiul de stocare a poansoanelor se reduce de asemeni pentru ca inserturile ocupa mai putin loc fata de poansoanele normale.

 Asteptam la standul nostru toti posesorii de centre de stantat CNC si prese abkant pentru o demonstratie!  (Pavilionul C4, standul 10)

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
 

CM METAL Trading SRL este reprezentanta in Romania a companiei austriece FRONIUS International GmbH, unul din liderii mondiali in tehnologia sudurii, precum si in cea a producerii de aparate de sudura. Gama de aparate de sudura se intinde de la invertoarele de sudura de 150 A, la 220V pana la aparate de sudura complexe, automatizate, particularizate conform cerintelor clientului. Toate aparatele de sudura comercializate respecta standardele europene si au marcajul CE.

Printre aparatele pe care le vom expune la TIB 2012 se numara:

TransSteel 5000

Instalatiile de sudare TransSteel 5000 sunt concepute astfel incat sa asigure performante maxime la sudarea otelului slab aliat si a tablelor zincate. Acest aparat are incorporate linii sinergice noi: Steel Root, Steel Dynamic si Steel.

Inovatiile constructive aduse sistemului de avans sarma sunt concepute cu scopul de a mari confortul utilizarii, iar rolele de avans sunt codate pe culori pentru diferitele diametre, fiind mai usor de recunoscut. Setarea parametrilor de sudare se face foarte usor si rapid alegand linia sinergica dorita, gazul si sarma folosite. Exista o singura conexiune pentru curent, gaz, sarma si comanda: Fronius System Connector.

TransPuls Synergic 2700 CMT

Procedeul de sudare CMT stabileste noi standarde in tehnologia de sudare: imbinarea otelului cu aluminiu, si brazarea si sudarea robotizata MIG/MAG fara stropi a tablelor foarte subtiri de 0,3 mm, chiar si cap la cap fara suport la radacina.

TPS 2700 CMT sunt instalatii de sudare cu arc pulsat cu sistem integrat/separat de avans sarma cu 4 role. Curentul maxim de 270A este furnizat de un invertor care lucreaza la o frecventa de 100 kHz, ceea ce permite un consum la mersul in gol de numai 50W si greutate de numai 28kg. Aceste instalatii au fost concepute pentru a fi utilizate in industria de automobile, in industria chimica, navala si a materialului rulant.

Virtual Welding

Simulatorul de sudare Virtual Welding este sistemul ideal pentru instruirea sudorilor. El permite reducerea costurilor cu materialele de pana la 25%, exersarea intr-un mediu sigur si nepoluant si evaluarea obiectiva a
sudurilor vituale executate de cursanti pe baza unui sistem standardizat de acordare a unui punctaj. Avand la baza un concept didactic, sistemul este structurat pe doua secvente: de training si de simulare, oferind si informatii teoretice despre procedeele de sudare, materialele de baza si gazelor utilizate la sudare. Sistemul este disponibil in versiune stationara sau mobila.

 

 

 

 

Laser pentru prelucrari de precizie – TruFiber

TruFiber este atractiv datorita vitezei sale mari de proces, cordoanelor inguste de sudura si fantelor mici de taiere. Puterile laserului de 200, 300 sau 400 wati  il fac ideal pentru prelucrarea de precizie.

Cu o calitate dovedita TRUMPF, TruFiber lucreaza extrem de fiabil. Faptul ca  este fara intretinere, cu ciclul lung de viata al  diodei, duce la un cost total de proprietate  foarte scazut.

TruFiber 200 / 300 / 400, Version 19″

Putere laser: 200∣300∣400 W

Mod de operare: cw / modulated

Frecvența maxima de operare:50 kHz      
Raza de performanța: 3% – 100%

Lungimea de unda: 1070 +/- 10 nm

Polarizare aleatorie

Conexiune și consum

 • Conexiune electrica ( voltaj ): 230 V
 • Conexiune electrica ( frecventa ): 50-60 Hz
 • Consum nominal: 1.1∣1.3∣1.95 kW

Temperatura ambientala: 5°C – 40°C

Laserul de marcare TRUMPF TruMark 6130

TruMark 6130 funcționeaza in gama infrarosu (1064 nm) si se caracterizeaza prin puterea mare a impulsului in domenii de inalta frecventa. Prin urmare, este deosebit de potrivit pentru materialele plastice și pentru prelucrarea semiconductorilor. Proprietațile specifice ale luminii unui laser vanadat, cum ar fi polarizarea, dau TruMark 6130 un profil caracteristic, ceea ce il face prima alegere in multe aplicații. Aplicatii: Etichetare, structurare, retusarea suprafetelor. 

Metal Star SRL va expune:

 1. Scule aschietoare monobloc – producator Dormer Tools
 2. Scule aschietoare cu placate amovibile – producator Sandvik Coromant
 3. Material si tehnologii de finisare matrite – furnizor Joke Surface technology
 4. Tehnologii de vibrofinisare de masa – Walther Trowal
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Noutati la cea de-a 6 participare la TIB

 

MB TRADING, ca ofertant de solutii complete in domeniul degresarii, curatarii, uscarii si finisarii pieselor, cu un program complet de tehnologii si masini germane de varf, va prezinta la actuala editie a TIB, pe linga masinile consacrate si doua noutati:

DEMONSTRATII PRACTICE de curatare in masini RENDER a pieselor prelucrate mecanic in centrele de prelucrare OKUMA, in colaborare cu firma Greenbau.  Demonstratiile se vor face cu o masina special proiectata pentru domeniul curatarilor dificile, care va permite, pe linga actionarea automata, implicita a masinii si executarea manuala a unor operatii sensibile sau punctuale de curatare, direct in interiorul acesteia. Aceasta dotare permite o flexibilitate maxima a proceselor de curatare, asigurindu-se astfel o calitate si rentabilitate ridicata a curatarii.

Masinile RENDER,  proiectate si executate in Germania, sunt certificate CE, si va ofera:

 • carcasa din otel inoxidabil va garanteaza o durata de viata ridicata a masinii
 • consum redus de apa datorita recircularii acesteia
 • reducerea drastica a cantitatii de apa uzata rezultata
 • dotari posibile pentru prelungirea duratei de folosire a bailor
 • comanda prin PLC va asigura flexibilitate maxima in programarea masinii
 • masinile respecta normele de protectie a muncii la nivelul UE
 • optiuni variate pentru clatirea, zvantarea sau uscarea pieselor, separator ulei, etc.
 • pot fi utilizate pentru curatarea pieselor la cald cu solutii apoase, sau cu solventi, la rece
 • moduri de lucru variate, in sarje, tunel sau integrate in linii de fabricatie
 • sunt posibile diverse adaptari sau extinderi, in functie de cerintele dumneavoastra.

Spalarea cu solutii apoase in masini cu o camera de lucru, cu recirculare, ofera conditii ideale pentru atingerea scopului propus, in conditii de protectie maxima a mediului si a personalului. Combinarea efectului jeturilor de spalare si a ultrasunetelor asupra pieselor din solutia apoasa creaza conditii optime de indepartare a spanului, emulsiilor, uleiurilor si a particulelor ramase pe piese in diferite faze ale procesului de prelucrare.

Printre clientii de referinta din intreaga lume se numara clienti de la mici ateliere de reparatii pana la producatori de masini de curse pentru Formula 1, care curata componentele motoarelor la fiecare reparatie cu masini RENDER, producatori de piese si componente pentru industria de automobile sau constructii de masini. In Romania, firme precum Nova Grup in Cugir sau SKF in Bucuresti completeaza lista de clienti satisfacuti de tehnica masinilor RENDER. Puteti obtine detalii tehnice ale masinilor RENDER si vizitand pagina noastra de Internet: www.render-mbtrading.ro sau www.render-gmbh.de

Tehnologii moderne de curatare manuala in domeniul industrial APARATE pentru curatare cu GHEATA USCATA sau cu ABURI USCATI.

GHEATA USCATA: FEIBA- JET SX 1000
este un aparat de curatare criogenica (cu gheta uscata) usor, compact si puternic.

Carcasa din otel inoxidabil, cu un design ergonomic si duzele pentru reducerea zgomotului asigura o fiabilitate ridicata in aproape orice provocare din domeniul curatarii.

TEHNOLOGIE   
Curatarea cu gheata uscata este similara cu sablarea conventionala dar in locul folosirii sablarii abrazive se folosesc granule de gheata uscate compatibile cu mediul inconjurator, ceea ce face diferenta intre cele doua sisteme. O tehnica revolutionara de prelucrare a suprafetelor, care se curata usor si rapid,      fara a folosi apa, nisip sau produse chimice.

AVANTAJE              

 • ·                 cu 30% mai putine emisii de zgomot
 • ·                 consum scazut de gheata uscata
 • ·                 consum de aer scazut

VA INVITAM SA PARTICIPATI LA DEMONSTRATIILE PRACTICE realizate in cadrul standului nostru nr.30, din hala C4- C5

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ofera servicii complete specializate in protectia anticoroziva, pentru toate domeniile industriale.

 

Compania pune la dispozitia clientilor sisteme complete de protectie bazate pe cauciucuri, rasini sintetice, caramizi si gresii antiacide, mortare si sape speciale, pardoseli industriale, vopseluri si componente din plastic. Produsele antiacide pot fi folosite in cele mai severe conditii chimice, termice si mecanice, indeplinind in acelasi timp standardele stricte de calitate si performanta din domeniul industrial.

In functie de cerintele clientului, compania ofera o gama larga de produse si servicii premium:

 

•             Servicii de cauciucare                                                

•             Servicii de placari antiacide

•             Servicii complexe de aplicare rasini

•             Vopsitorii antiacide speciale

•             Servicii de intretinere tehnica

 

Cu o gama larga de produse si servicii oferite, B-Team Corrosion Protection acopera toate ramurile industriale in domeniul protectiei anticorozive:

 

•             industria chimica si petrochimica

•             industria energetica

•             industria farmaceutica

•             industria alimentara

•             industria extractiva

•             industria celulozei si hartiei

•             industria siderurgica si metalurgica

•             statii de tratare a apei si

•             instalatii de incinerare deseuri

 

Cu materialele furnizate in Romania B-Team Corrosion Protection a realizat protectii anticorozive la statii de neutralizare, statii de demineralizare ape, desulfurare in centrale termoelectrice pe carbuni, instalatii de decapare, instalatii de stocare si proces in industria chimica si petrochimica, canale de gaze arse.

www.anticoroziv.eu

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

CENIT – Solutii software pentru automatizarea eficienta a productiei

CENIT va fi prezent la TIB in perioada 17-20 octombrie 2012, la standul D203. Participarea noastra la targul din acest an se va concentra pe solutiile inovative create de CENIT, si anume toolbox-ul FASTSUITE. Acest set de produse destinat automatizarii procesului de productie are o gama larga de aplicatii, adresandu-se atat sectorului de asamblare, prelucrare NC cat si celui de roboti industriali.

La standul nostru, vizitatorii vor putea afla mai multe despre domeniul in care activam si despre solutiile pentru diverse subprocese oferite de CENIT: generarea automata a cutitelor de taiere, crearea rapida de electrozi cu geometrie complexa si generarea de traiectorii 3D pentru roboti industriali utilizati la procese de sudura, imbinare, taiere, debavurare, vopsire etc.

Expertii nostri va vor sta la dispozitie pentru a simula si demonstra fezabilitatea solutiilor oferite, si pentru a explica eficienta produsului, datorata coordonarii perfecte care garanteaza reducerea costurilor de productie.

Cu ani de experienta in Product Lifecycle Management (PLM) si cu peste 1.000 de companii care deja se se sprijina si au incredere in produsele si consultantii nostri, CENIT ofera solutii software pentru reducerea costurilor si a erorilor si pentru eficientizarea operatiunilor de proiectare si productie.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

MICRO-TOP Consulting Engineering & Service S.R.L

LEICA ABSOLUTE TRACKER AT401

 

Instrumentul Absolute Tracker Leica integreaza intr-un singur instrument un interferometru si un distantiomentru absolut pentru masurarea distantei si doua encodere unghiulare pentru masurarea cu precizie a unghiului elevatie si azimut. Sistemul masoara in coordonate polare (doua unghiuri si o distanta) care apoi sunt transformate in coordonate carteziene.

 

Leica Absolute Tracker AT401 are un design unic ”All in One” care incorporeaza accesorii precum redare video live, level to gravity, monitorizarea mediului, pana la telecomanda integrata IR. Combinand conectivitate wireless și acumulator integrat, laser

tracker-ul poate opera fara niciun cablu. Instrumentul Absolute Tracker Basic poate masura coordonatele din centrul unei sfere din otel care are in interior o prisma. Aceasta sfera, numita reflector, este disponibila cu 3 diametre standard. Cea mai precisa tehnologie de masurare a distanței Leica Geosystems: ADM (Absolute Distance Meter) are o rezoluție de 0.1 microni și o incertitudine maxima de 10 microni pe un volum de masura cu raza de 160 m.

Laser Tracker-ul din momentul introducerii pe piata a fost dedicat masuratorilor la structuri de dimensiuni mari (industria aeronautica in special), dar utilitatea sa a fost resimtita si in industia auto, diverse prelucrari mecanice etc.

BRAT DE MASURA POLIARTICULAT – ROMER ABSOLUTE CU SCANNER INTEGRAT

Bratul de masura Romer Absolute Arm pentru modelare 3D este un echipament de masura util pentru un numar mare de aplicatii: inspectie nor de puncte, reverse engineering, prototipare rapida etc. Aceasta solutie de scanare cu ajutorul unui brat de masura in coordonate portabil, cu greutate mica, este oferita intr-un pachet complet.

Rotatia infinita a axei principale de miscare a bratului este permisa pentru ca nu este necesara achizitionarea unui cablu sau sistem de comanda intre scannerul laser si bratul de masura portabil.

Acest tip de brat poliarticulat ofera posibilitatea masurarii atat prin scanare, cat si prin palpare – Metodele de masurare a pieselor sunt interschimbabile, bratul de masura in coordonate Romer Absolute Arm fiind dotat cu functie automata de recunoastere a probelor.

Bratul de masura ROMER Absolute Arm cu scanner integrat poate fi operat cu o singura mana. Aceasta masina portabila de masurat in coordonate este un sistem de scanare cu laser integrat – RS1, universal si este primul brat de masura de acest tip certificat in conformitate cu B89.4.22.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *