Targul EDU la final. Educatia, in pas cu era digitala.

Dezvoltare personala, creativitate si interactiune – asa s-ar defini, pe scurt, cea de-a doua editie a targului de oferte si dotari educationale EDU, recent incheiat la Romexpo.

De la pupitre multi-touch, softuri interactive, planse digitale, dotari si echipamente High Tech pentru sali de clasa, amfiteatre si laboratoare, la programe de dezvoltare personala si cursuri de specializare, targul a reunit o oferta educationala bogata adresata atat tinerilor aflati in cautare de cursuri de specializare, burse de studiu, tabere educationale sau programe de instruire, cat si reprezentantilor institutiilor de invatamant.

Cele trei zile de targ au reprezentat un bun prilej de dezbateri si evenimente interactive pe teme de actualitate sustinute de catre partenerii evenimentului:

  • Inspectoratul Scolar al  Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar Sector 1, unitatile de invatamant prescolar din  sector 1, Casa Corpului Didactic si comunitatea locala.
  • Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic.
  • Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar.
  • Directia  Generala pentru Invatamant in Limbile Minoritatilor.
  • Compania de Investitii pentru Turism S.A.
  • Institutul de Stiinte ale Educatiei.

De asemenea, pe perioada desfasurarii evenimentului, Scoala “Micile Vedete” a organizat Cinematograful pentru Copii “Micile Vedete”, un proiect-premiera nationala in cadrul caruia au fost proiectate in mod gratuit toate filmele educative de scurt metraj in care joaca Micile Vedete, copii cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani, absolventi ai Scolii de Film si Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”,cap de afis fiind, bineinteles, filmul de scurt metraj selectionatla Festivalul de Film dela Cannes 2011, “Micile Vedetela Scoala”.

Centrul Artes si Active Center au lansat, in cadrul EDU, in premiera pentru Romania, conceptul Green Parenting – un concept inovativ ce a pornit de la nevoia unei educatii diferite, in mijlocul naturii, fara computer si fara televizor, prin joc si creativitate, prin workshop-uri atent selectate si documentate de catre specialisti.

Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” a prezentat in cadrul targului EDU o serie de programe de pregatire profesionala in domeniul artelor spectacolului. Asfel, persoanele interesate de o cariera in domeniul coordonarii activitatilor artistice si tehnice de scena au putut afla mai multe detalii despre aceste cursuri direct de la reprezentantii instituiei care au realizat pe perioada targului o serie de demonstratii interactive la stand.

Cea de-a doua editie a Expozitiei de oferte educationale si pregatire profesionala, documentatie, carti si material didactic, echipamente, mobilier scolar si rechizite – EDU a fost organizata de catre ROMEXPO, in colaborare cu Camerele de Comert si Industrie din Romania si desfasurata sub patronajul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati site-ul dedicat evenimentului: www.edu-expo.ro

Pagina Facebook: http://www.facebook.com/pages/EDU-EXPO/204529832923494

Twitter: https://twitter.com/RomexpoSA

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *