Targul de Turism al Romaniei – Toamna 2011 – o noua editie de succes

ROMEXPO  a organizat, in perioada 3 – 6 noiembrie 2011, cea de – a XXVI-a editie a TARGULUI DE TURISM AL ROMANIEI, editia Toamna 2011, reunind 110 participanti din 19 tari, care au expus pe o suprafata totala de peste 8.500 mp.

In afara de Romania, au fost prezenti expozanti din Argentina, Austria, Brazilia, Bulgaria, Chile, Croatia, Cuba, Egipt, Emiratele Arabe Unite, India, Japonia, Mexic, Peru, Republica Moldova, Turcia, Ungaria, Uruguay si Venezuela.

Printre participanti s-au numarat autoritati in domeniu, din Romania si strainatate, organizatii patronale si asociatii profesionale, autoritati locale, agentii de turism si tour-operatori, hoteluri si pensiuni, organizatori de congrese si turism de afaceri, edituri si  institutii culturale.

Targul s-a desfasurat in pavilioanele C1, C2 si C3 ale Centrului Expozitional ROMEXPO. In cele patru zile, au trecut pragul acestei manifestari peste 15.000 de vizitatori, interesati de cunoasterea bogatei oferte de produse si servicii prezentate.

In principal, la targ, au fost prezentate oferte de turism pentru perioada sarbatorilor de iarna si pentru sejururi la schi, atat in Romania cat si in strainatate, dar si destinatii exotice, programe pentru turism de aventura, turism cultural si de business, turism de tratament balnear si altele. Ofertele au fost foarte variate si din punct de vedere al preturilor, ele adresandu-se efectiv tuturor buzunarelor: de la programe de cazare in pensiuni agroturistice de 80 – 100 lei / noapte, pana la fabuloase croaziere si circuite la antipozi, al caror pret poate depasi usor 5.000 – 6.000 de euro.

In afara acestor oferte destinate consumatorului final, pentru profesionistii din turism au fost, de asemenea, prezentate servicii de transport, financiare si de asigurari, solutii IT si sisteme de rezervari, programe de invatamant si formare profesionala in turism si altele.

Participarea internationala, gazduita in principal de pavilionul C3, a fost, de asemenea, una de referinta: in afara celor 8 standuri oficiale ale unor tari din America Latina, de participarile nationale ale Bulgariei, Turciei, Croatiei, Republicii Moldova, Emiratelor Arabe Unite sau Egiptului,  este de amintit participarea Japoniei, aflata pentru prima oara la acest targ, cu un stand de prezentare a culturii si civilizatiei japoneze.

Festivitatea de deschidere a manifestarii, ce a avut loc in data de 3.11.2011, a reunit un numeros public: expozanti, vizitatori, oficiali si membri ai Corpului Diplomatic acreditati la Bucuresti.

La ceremonie au luat cuvantul : Doamna Mariana Suciu – Director General Romexpo SA, Domnul Vasile Pruteanu – Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Domnul Victor Iovici – Viceprimar General al Capitalei, Domnul Tanczos Barna – Secretar de Stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Domnul Eugen Curteanu – Secretar de Stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Organizatorii au oferit vizitatorilor un bogat program de manifestari conexe ce a cuprins o serie de conferinte si seminarii in colaborare cu partenerii evenimentului, dar si lansari de carte si doua expozitii de fotografie:

  • “VENETIA – Pasaje, naluci, ocheade” – PAVILIONUL C3 – Fotograf Iulian Ignat.
  • “SATUL –  Redescopera satul romanesc”  – PAVILIONUL C1 –     Expozitie organizata de revista Satul. 

Targul de Turism al Romaniei – Editia de Toamna2011 a fost un eveniment organizat in parteneriat cu Camerele de Comert si Industrie din Romania si in colaborare cu Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, UNESCO Romania, Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, Televiziunea Travel Mix si Asociatia Turism Verde.