S-au incheiat targurile: TIB, ExpoEnergiE si Inventika

Traditie si inovatie tehnica la ROMEXPO

In perioada 15 – 18 octombrie, ROMEXPO a organizat trei manifestari expozitionale dedicate tehnologiei pe toate planurile:

–         TIB – Targul Tehnic International Bucuresti – eveniment ajuns la editia cu numarul 40

–         ExpoEnergiE –Targ international de energie regenerabila, energie conventionala, echipamente si tehnologii pentru industria de petrol si gaze naturale

–         Inventika – Salon de Inventii si Inovatii

Roboti industriali, descoperiri de ultima ora, masini ce lucreaza cu precizie milimetrica, solutii de economisire pentru consumatorii casnici – au fost doar o mica parte dintre produsele si solutiile pe care vizitatorii le-au putut gasi timp de 4 zile la ROMEXPO.

„Suntem martori la spectacolul tehnologiei, in cadrul caruia ne propunem sa preznetam creatiile romanesti, dar si straine si sa demonstram ca tara noastra are potentialul necesar de a se ridica la nivelul standardelor internationale” a declarat Catalin Trifu, Director General, ROMEXPO S.A. in deschiderea celor trei evenimente.

Importanta evenimentelor pentru sectorul industrial romanesc a fost subliniata de cei care au luat cuvantul la deschiderea oficiala:

– Domnul Constantin Nita, Ministru, Ministerul Economiei

– Domnul Florin-Nicolae Jianu, Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Guvernul Romaniei

– Domnul Tudor Prisecaru, Secretar de stat, Activitatea de Cercetare, Ministerul Educatiei Nationale

– Domnul Mihai Daraban, Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei

Ajuns la o editie aniversara, TIB si-a demonstrat si de aceasta data valoarea in peisajul expozitional romanesc:“Este un eveniment de referinta pentru industria romaneasca si pentru sustinerea obiectivului national de crestere a competitivitatii. Industria este un domeniu in continua schimbare ce trebuie sa tina pasul cu evolutia tehnologica si a pietelor si consider ca acest sector trebuie sa fie unul prioritar pentru economie” a completat Mihai Daraban, Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

Vizitatorii TIB au putut parcurge istoria acestui eveniment impresionant prin intermediul unei galerii cu fotografii de arhiva si au luat contact cu noile realizari din domeniu prezentate de expozanti: masini de taiat cu jet de apa, masini CNC, masini si echipamente automate pentru productie, masini de ambalat, echipamente de dozat, sisteme de marcare industriala si aparate de zbor autonome utilitare, echipamente si aparate pentru testarea proprietatilor fizico-mecanice ale materialelor, masini de masurat in coordonate 3D, brate poliarticulate 3D, scannere laser, microscoape industriale si metalografice, stereomicroscoape si microscoape 3D.

In plus, zilnic au fost realizate demonstratii si au avut loc sesiuni informative valoroase in cadrul carora expertii au impartasit din cunostintele in domeniu.

Tot in aceeasi perioada la ROMEXPO au avut loc si ExpoEnergiE –Targ international de energie regenerabila, energie conventionala, echipamente si tehnologii pentru industria de petrol si gaze naturale, ajuns la cea de a 4-a editie si cea de a 16-a editie a Inventika – Salon de Inventii si Inovatii.

Fie ca au oferit solutii pentru companii sau pentru consumatorul final prin intermediul carora facturile de utilitati puteau fi reduse considerabil, expozantii ExpoEnergiE au demonstrat si in acest an necesitatea organizarii unui astfel de eveniment.

Pe langa acestea, Inventika – Salonul de Inventii si Inovatii si-a dovedit din plin caracterul deopotriva inovativ si educativ. Peste 130 de inventii din Romania si din strainatate au fost atent studiate de specialisti, studenti in domeniul tehnic dar si de publicul larg.

TIB, ExpoEnergiE si Inventika au reunit peste 400 de companii din Austria, Bulgaria, Cehia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia, Romania, Serbia, Slovenia, Turcia si Ungaria si s-au desfasurat in pavilioanele A, C1, C2, C4, C5 si platformele adiacente, pe o suprafata de peste 14.000 mp.

Cele trei evenimente au adus la ROMEXPO 7.972 de vizitatori timp de patru zile.

In perioada 29 octombrie – 2 noiembrie la ROMEXPO vor avea loc:

o   Indagra – Targ international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei

o   Indagra Food – Targ international pentru industria alimentara

o   Expo Drink & Wine – Targ de vinuri, bauturi alcoolice si non-alcoolice

o   All-Pack – Expozitie internationala pentru ambalaje, materiale, masini si echipamente specifice

o   Autoexpotehnica – Expozitie internationala de componente si accesorii auto

o   Targul de Produse Traditionale

Pentru mai multe detalii despre evenimentele ROMEXPO, accesati: www.romexpo.ro

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *