ROMEXPO da startul saptamanii sanatatii

ROMENVIROTEC – Primul targ carbon neutru din Romania

ROMMEDICA – tehnologii medicale de ultima ora

In perioada 26 – 29 martie, ROMEXPO organizeaza doua manifestari expozitionale ce au ca numitor comun sanatatea: ROMENVIROTEC – Expozitia internationala pentru tehnologii si echipamente de protectie a mediului si ROMMEDICA – Targ international de medicina si farmacie.

In ceea ce priveste protectia mediului, ROMEXPO continua seria actiunilor initiate anul trecut, odata cu inaugurarea primelor sali de conferinta incalzite cu ajutorul pompelor de caldura geotermale, prin declarareaROMEVIROTEC drept primul targ carbon neutru din Romania.

Alaturi de Carbon Solutions Global Ltd., Centrul Expozitional ROMEXPO face primii pasi inspre adoptarea unei politici carbon neutre, prin compensarea amprentei de carbon a targului ROMENVIROTEC.

“Domeniul protectiei mediului este de o importanta majora si fiecare dintre noi isi poate aduce contributia la cladirea unui climat sanatos, atat pentru noi, cat si pentru generatiile urmatoare. De aceea, ROMEXPO se implica activ, prin modificarile pe care le realizeaza constant la nivel de companie, dar si prin evenimentele organizate. Suntem bucurosi ca prin intermediul ROMENVIROTEC sa realizam acest parteneriat si cred ca putem da tonul multor schimbari benefice la nivel institutional si legislativ” declara Mariana Suciu, Director General, ROMEXPO S.A.

Toate datele compensarii, precum suma emisiilor nocive rezultate in urma targului ROMENVIROTEC si proiectul verde sustinut prin aceasta initiativa, vor fi anuntate la finalul evenimentului si vor fi publicate pe site-ul oficial ROMENVIROTEC.

In urma calculului, ROMENVIROTEC va primi Certificarea ZeroCO2 care atesta neutralitatea targului, iar certificatele retrase vor sprijini financiar unul dintre proiectele verzi din portofoliul Carbon Solutions Global Ltd.

„ROMEXPO este deja un brand recunoscut in Romania, astfel incat targurile, expozitiile si evenimentele pe care le-a organizat au fost intotdeauna de cea mai inalta calitate. Ne-am bucurat cand reprezentantii ROMEXPO ne-au invitat sa participam la acest targ, ROMENVIROTEC.  Cel mai important este ca aceasta colaborare va continua si pe viitor, ROMEXPO recunoscand necesitatea protejarii mediului, oferind in acelasi timp un exemplu bun de urmat si de catre altii” adauga Constantin Bogdan Popa, Country Manager Carbon Solutions Global Ltd., filiala Romania.

In cadrul celei de a 21 editii a ROMENVIROTEC, ce va avea loc intre 26 si 29 martie, vizitatorii vor mai putea regasi masini pentru remedierea solurilor poluate, echipamente pentru procesarea deseurilor menajere si industriale, solutii pentru tratarea, extragerea si epurarea apei sau managementul resurselor de energie neconventionale.

Mai mult decat atat, pentru ca ROMENVIROTEC este un eveniment ce are ca principala grija viitorul Planetei, pentru copii au fost pregatite numeroase activitati, concursuri si mini-scenete in cadrul coltului Micului Ecologist, ce ii vor invata despre importanta protejarii mediului inconjurator: “Primar pentru o zi” si mini curs de navomodelism si prezentare interactiva: „Reciclarea este cool” fiind doar o parte din temele propuse.

Desfasurat sub patronajul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, ROMENVIROTEC va reuni agenti economici din tara si din strainatate, din tari precum: Austria, Belgia, Germania, Italia, Portugalia si Ungaria. Evenimentul isi propune sa fie nu numai un spatiu de expunere, dar si un prilej de discutii si noi parteneriate in dezvoltarea acestui domeniu.

Tot in perioada 26 – 29 martie, ROMEXPO organizeaza ROMMEDICA – Targ international de medicina si farmacie. Tehnologii si consumabile de ultima ora, scannere cu aplicatii in sprijinul diagnosticarii si cercetarii bio-celulare, sisteme medicale cu ultrasunete de mare precizie si multe altele vor fi prezentate de companii din Austria, China, Germania, Grecia, Marea Britanie, Romania, Slovacia, Suedia, Taiwan, Turcia, Ucraina si Ungaria.

„Pentru ca stim cat de importanta este functionarea corecta a sistemului sanitar si mai ales pentru ca tehnica evolueaza cu o foarte mare rapiditate, in cadrul ROMMEDICA tehnologiile si informatiile isi dau mana pentru a oferi un eveniment complet in cadrul caruia medicina face pasi siguri spre un viitor al rapiditatii si computerizarii”spune Mariana Suciu, Director General, ROMEXPO S.A.

In cadrul evenimentului vor avea loc trei conferinte cu puncte EMC, un workshop de ortopedie si traumatologie, lansari de carte, cursuri, conferinte si demonstratii de prim ajutor in caz de accident, cutremur si o prezentare legata de distrugerea deseurilor medicale etc. Toate acestea  vor fi sustinute de Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, Societatea Nationala de Cruce Rosie Romana, Fundatia pentru SMURD, Asociatia Patronala a Medicilor de Medicina Muncii si BGS Divizia Medicala.

Pentru mai multe detalii despre evenimente, accesati: www.romenvirotec.ro si www.rommedica.ro

Programul de vizitare:

 

·        26 – 28.03.2014 intre orele 10:00-18:00

  • 29.03.2014 intre orele 10:00-16:00

Locatie: Pavilioanele C1 si C2

 

Pretul unui bilet de acces: 15 lei


0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *