ROMEXPO a celebrat ZIUA INTERNATIONALA A DUNARII 2012

In perioada 28 – 30 iunie 2012,  ROMEXPO, sub Patronajul Ministerului Afacerilor Externe din Romania si in colaborare cu Camerele de Comert si Industrie din Romania,a organizat cea de-a a 2-a editie a Targului International Dunarea & Delta.

Astazi, 29 iunie, ROMEXPO a celebrat „Ziua Internationala a Dunarii” printr-un complex de evenimente oficiale ale mediului de afaceri si academic.

Ziua a debutat cu o ceremonie oficiala desfasurata in prezenta:

  • Domnului Ovidiu Ioan Silaghi,  Ministrul Transporturilor si Infrastructurii.
  • Domnului Mircea Geoana, Presedintele Comisiei de Politica Externa, Senatul Romaniei.
  • Doamnei Luminita Odobescu, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe
  • Domnului Michael Schwarzinger, Ambasadorul Austriei la Bucuresti.
  • Domnului Ivan Patzaichin, Presedinte al Asociatiei „Ivan Patzaichin – Mila 23”
  • Doamnei Mariana Suciu, Director General, ROMEXPO S.A.

La eveniment au luat parte si invitati speciali, ambasadori si reprezentanti diplomatici acreditati la Bucuresti..

Unul dintre momentele inedite cuprinse in agenda evenimentului a fost lansarea proiectului “Danube Connection. Story & Glory” de catre Asociatia “Ivan Patzaichin – Mila 23” si Institutul Cultural Roman. Misiunea principala a acestui proiect este promovarea activitatilor recreative, a turismului ecologic si al multiculturalitatii oferite de tarile riverane Dunarii.

Cu aceasta ocazie, a avut loc prezentarea caravanei cu canotci, ce va trece in toate cele 4 tari dunarene si toti invitatii vor semna pe cele 3 ambarcatiuni, ce poarta numele celor trei brate ale Dunarii: Chilia, Sulina, Sf. Gheorghe. Barcile vor primi semnaturi de la toti participantii din tarile riverane, canotcile devenind un simbol al cooperarii dunarene.

Programul zilei a continuat cu sesiuni de conferinte avand ca scop facilitarea schimbului de idei si interactiunii dintre organismele implicate in demersurile de protejare a Luncii Dunarii.

Pentru detalii suplimentare privind Targul DUNAREA & DELTA 2012 si agenda evenimentelor conexe, va invitam accesati:  www.delta-expo.ro

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *