O privire de ansamblu asupra industriei de aparare romanesti, la conferinta de presa EXPOMIL 2013

Ieri, 23 septembrie la Centrul de Presa ROMEXPO a avut loc conferinta de presa ce precede organizarea Expozitiei Internationale pentru Echipament Militar – EXPOMIL.
In cadrul evenimentului au luat cuvantul:
–         Dna. Mariana Suciu – Director General, ROMEXPO S.A
–         Dl. Bogdan Nicolae Badea – Secretar de Stat, Ministerul Economiei
–         Dl. Marcian Gheorghe – Sef Serviciu Inzsestrare si Expertiza Tehnica, Ministerul Apararii Nationale
–         Dl. Viorel Manole – M.Sc., Director Executiv, PATROMIL
–         Dl. Dan Tache – Director General, ROMARM
_DSC4684_1024x685.jpg
Importanta organizarii unei astfel de manifestari, pentru dezvoltarea industriei de aparare autohtone, in concordanta cu cea internationala a fost subliniata de reprezentantii tuturor institutiilor participante in cadrul conferintei.
„Suntem convinsi ca prin intermediul acestui eveniment vom contribui, toate institutiile implicate, la dezvoltarea acestei industrii, la cresterea calitatii serviciilor si echipamentelor oferite si, mai ales, la sporirea parteneriatelor si cooperarilor internationale”, a declarat Mariana Suciu, director general ROMEXPO S.A.
Traditia si oportunitatile oferite de EXPOMIL, au fost alte doua puncte forte subliniate de Bogdan Nicolae Badea, secretar de stat in Ministerul Economiei: „EXPOMIL ofera un cadru adecvat pentru industria de aparare, in care se intalnesc cererea si oferta, este incurajat schimbul de experienta in participanti si avem ocazia de a ne prezenta cele mai noi produse. In plus, este un prilej deosebit pentru producatorii romani de a se pune la curent cu ceea ce inseamna dotarile moderne din domeniu”.
Contextul international in care are loc acest eveniment, a fost adus in discutie de Viorel Manole, Director Executiv Patromil: „Recent, legislatia europeana in domeniu s-a schimbat foarte mult. Se discuta realizarea unei piete unice de securitate si aparare, iar EXPOMIL este ultimul mare eveniment important in care putem arata ca Romania are industrie de aparare demna de luat in seama”.
O privire de ansamblu asupra pietei de armanent romanesti a fost oferita de Dan Tache, Director General, ROMARM: „In cadrul acestui eveniment vom fi prezenti cu produse traditionale si noutati rezultate in urma cercetarilor proprii din domeniu. Cred ca dimensiunea acestui eveniment si prezenta noastra vor face dovada ca aceasta industrie exista si este una profitabila. In momentul de fata, Romania exporta in aproape toate zonele globului, prioritari fiind partenerii europeni si NATO. Acum, 95,9% din productia ROMARM se indreapta catre export , piata din Romania suportand anumite constrangeri bugetare.  Cred ca la sfarsitul anului 2013 ne vom putea lauda cu un export de cel putin 2.5 ori mai mare decat cel din 2011”.
EXPOMIL 2013 este un eveniment organizat de ROMEXPO SA impreuna cu Ministerul Economiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justitiei, Serviciul Roman de Informatii, Asociatia Patronala Romana a Producatorilor de Tehnica Militara – PATROMIL si Organizatia Patronala din Industria Aeronautica Romana – OPIAR.
Evenimentul reuneste 70 de companii din Romania si din Belgia, Canada, Franta, Italia, Romania, Statele Unite ale Americii si Marea Britanie, ce isi vor prezenta cele mai recente echipamente si tehnologii militare pe aproximativ 4.000 de metri patrati.
Programul de vizitare al expozitiei este:
 
26-28 Septembrie 2013, intre orele 10.00 si 18.00
29 Septembrie 2013, intre orele 10.00 si 16.00
Pentru mai multe detalii despre eveniment, accesati: www.expomil.ro
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *