Pregatirile pentru deschiderea targurilor TTR II si ROMHOTEL au intrat in linie dreapta!

 Au mai ramas doar trei zile pana la deschiderea celor mai importante evenimente din Romania dedicate industriei ospitalitatii:

·         TARGUL DE TURISM AL ROMANIEI, editia a XXVIII-a, si

·         ROMHOTEL, Expozitie Internationala de Echipamente, Dotari si Mobilier HORECA, editia a XX-a.

Evenimentele vor avea loc in perioada 15 – 18 noiembrie in Pavilioanele C1, C2, C4, C5 si C6 si se vor axa, atat pe promovarea ofertelor turistice de schi din tara si strainatate, a destinatiilor exotice si a regiunilor turistice din Romania, cat si a solutiilor profesionale pentru reprezentantii domeniului HORECA (echipamente pentru restaurante, hoteluri, baruri, firme de catering).

Astazi, 12 noiembrie, la Centrul de Presa Romexpo a avut loc conferinta de presa prilejuita de deschiderea joi, 15 noiembrie, a celor doua evenimente. Cu aceasta ocazie, alaturi de Doamna Mariana Suciu, Director General ROMEXPO, au luat cuvantul:

·         Doamna Corina Martin – Presedinte, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania

·         Domnul Mohammad Murad – Presedinte, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc

·         Doamna Rodica Pencea – Secretar General si Presedinte Regiunea 8, Bucuresti-Ilfov

Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania

·         Doamna Florentina Dospinescu – Secretar General, Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural Romania.

 

Invitatii mai sus mentionati au prezentat jurnalistilor noutatile editiilor, programul manifestarilor conexe, cat si o situatie actualizata a industriei turismului din Romania sau a tendintelor inregistrate in randul publicului pasionat de calatorii. Astfel, pe durata celor patru zile de expozitie, vizitatorii vor fi intampinati de catre firmele participante cu oferte speciale de Craciun, de schi, si chiar pentru sezonul de primavara/vara 2013, putand beneficia cu aceasta ocazie de oferte exceptionale prin sistemele de rezervare „Instant booking” si „Early booking” de pana la 30%.

 

Astfel, publicul a fost indemnat sa viziteze, sa compare si sa selectioneze atent ofertele care corespund cel mai bine nevoilor sau preferintelor actuale. Targul va gazdui 208 firme, dintre care 165 din Romania si 43 din strainatate, firme membre ANAT sau acreditate de catre organizatii recunoscute la nivel international.

 

Tinand cont ca la editia de primavara a TTR II, 15-20% din valoarea totala a vanzarilor companiilor participante au reprezentat contracte incheiate pe perioada targului, firmele se vor prezenta si la editia din aceasta toamna numeroase oferte de schi in Austria, croaziere si chiar circuite turistice in Romania in vederea depasirii cifrelor estimate.

 

In aceeasi perioada cu Targul de Turism al Romaniei, se va desfasura cea de-a 20-a editie a Expozitiei Internationale de Echipamente, Dotari si Mobilier HORECA – ROMHOTEL.

 

 

Cele peste 80 de companii prezente in cadrul acestui eveniment vor expune bucatarii profesionale, echipamente pentru prepararea cafelei, decoratiuni interioare, mobilier si corpuri de iluminat pentru unitati hoteliere si restaurante, cosmetice pentru hoteluri, produse si echipamente de curatenie, dotari si solutii la cheie pentru profesionistii din domeniu.

 

Editia 2012 va fi caracterizata nu doar de prezenta brandurilor internationale de top, dar si de o agenda bogata de evenimente conexe, care se vor focusa pe cele mai relevante trenduri din industria HORECA. Dintre acestea mentionam: seminarul  “Peisaj cultural, Arhitectura, Tendinte” sustinut de catre Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” Bucuresti, simpozionul “GreenArts Design for Green Hotel”, prezentata de catre Asociatia Ecologica “Turism Verde” si workshop-urile cu tema “De ce un Centru SPA in hotel?” organizate de catre firma Despre Spa.

 

De asemenea, in cadrul Pavilionului C6 vor avea loc zilnic competitii de barista profesional, realizate de catre Asociatia de Cafea de Specialitate, SCAE Romania.

 

Programul de vizitare al expozitiilor este urmatorul:

·         15 – 17 noiembrie 2012 intre orele 10.00 – 18.00

·         18 noiembrie 2012 intre orele 10.00 – 16.00

Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati site-urile dedicate evenimentului: www.targuldeturism.ro, www.romhotel.ro.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *