Peste 380 de firme isi dau intalnire la cea de-a 16-a editie a targului international INDAGRA

In perioada 19 – 23 octombrie, ROMEXPO organizeaza cea de-a 16-a editie a targului international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei.

La aceasta editie, INDAGRA, eveniment agreat UFI, va reuni peste 380 de firme din 22 de tari, respectiv Afganistan, Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Republica Ceha, Romania, Serbia, Spania, Statele Unite, Suedia, Turcia si Ungaria, pe o suprafata de expunere de peste 30.000 mp.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale acorda, si in acest an, o atentie deosebita acestei manifestari, confirmand faptul ca din perspectiva reformei Politicii Agricole Comune, Romania este interesata sa realizeze parteneriate viabile cu alte state membre ale Uniunii Europene, in vederea promovarii intereselor comune.

Printre manifestarile conexe ale acestei editii amintim: prezentari si demonstratii organizate de reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, comunicari stiintifice organizate de Academia de Stiinte Agricole si Silvice, seminarii organizate de Institutul National pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, etc. De asemenea, vor fi prezente Uniunea Horticultorilor Polonezi si Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Masini Agricole din Romania.

Noutatile acestei editii prezinta instalatii complete pentru fabricarea oualor lichide si praf (Belgia), instalatii complete pentru faina proteica din deseuri animale (Olanda), inovatii la utilajele de procesare pui, cresteri de capacitati si robotizare la masini de sortat oua si imbunatatiri la epurare ape uzate, programe de seminte de legume profesionale: program nou de fertilizatori CE, in stare fizica de gel, program nou de folii profesionale pentru acoperirea solariilor, linii noi de productie pentru butoaie de plastic pentru lichide alimentare, linii de productie pentru accesorii pentru agricultura, etc.

Ca in fiecare an zootehnia va fi pe deplin reprezentata la INDAGRA, unde vor fi expuse taurine, ovine, caprine si cabaline. Zilnic vor avea loc demonstratii hipice in spatii special amenajate si va fi organizat Concursul national de taurine, ovine si caprine, cu sprijinul Agentiei Nationale de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (A.N.A.R.Z.). De asemenea, duminica va avea loc Concursul Miss Vacuta, unde vor fi premiate cele mai frumoase vacute.

Pe toata perioada manifestarii vor putea fi degustate produse traditionale romanesti de la producatori din zonele Ardeal, Banat, Bucovina, Moldova si Maramures, precum si vinuri romanesti de la cele mai renumite podgorii, in spatiile special amenajate aflate pe aleea principala.

In aceeasi perioada au loc si Targul international pentru industria alimentara – ALIMENTA, Expozitia internationala pentru ambalaje, materiale, masini si echipamente specifice – ALL PACK si Targul de Vinuri si Bauturi Alcoolice – EXPO DRINK & WINE.

Programul de vizitare INDAGRA :

  • 19 – 22.10.2011, intre orele 10:00-18:00.
  • 23.10.2011, intre orele: 10:00-16:00.

Tariful biletului de intrare: 5 RON

Persoana de contact:
Miruna Vicol – Specialist Promovare

Tel: 021 207.70.00 Int. 1210

Mobil: 0757.065.656

E-mail: miruna.vicol@www.test.romexpo.ro