Peste 30.000 de romani au fost in cautarea vacantei la Targul de Turism al Romaniei

Finalul saptamanii trecute a adus la ROMEXPO organizarea celei de a 31-a editii a Targului de Turism al Romaniei – manifestarea expozitionala de referinta atat pentru operatorii din turism cat si pentru beneficiarii directi ai vacantelor.

Ocupand o suprafata de 16.000 de metri patrati, in sase pavilioane expozitionale, targul a reunit peste 280 de expozanti din Romania si alte 23 de tari.

Ofertele pentru Paste dar mai ales pachetele Early Booking ce aduceau reduceri chiar si de 50% au determinat peste 30.000 de vizitatori sa ajunga timp de patru zile la ROMEXPO. Fie ca au achizitionat pe loc vacantele sau doar s-au documentat urmand sa revina in agentii pentru finalizarea discutiilor, vizitatorii au gasit la Targul de Turism al Romaniei vacante pentru toate buzunarele.

Pe locul 1 in preferintele romanilor in ceea ce priveste destinatiile de vacanta a ramas tot Grecia, urmata fiind de Romania , Turcia si Spania.

Fie ca vorbim de Thassos, Lefkada, Corfu, Zakynthos, Creta-Chania, Turcia – Antalya sau circuitele prin Europa si vacanțele traditionale in Romania la mare, dar si la munte, toate acestea au fost printre cele mai cautate oferte la Targul de Turism al Romaniei. De asemenea, vacantele in destinatii indepartate precum Thailanda sau India dar si croazierele au fost printre preferintele vizitatorilor. Cei mai prevazatori dintre turisti au achizitionat chiar si pachete de Revelion.

Cu un buget mediu alocat de 500 de euro de persoana, editia de primavara a Targului de Turism al Romaniei a inregistrat vanzari de peste 12 milioane de Euro.

“Putem spune ca aceasta editie a fost cea mai buna din ultimii sase ani, comparandu-se – in ceea ce priveste numarul de expozanti si suprafata ocupata – cu cea din 2008. Aspectul deosebit al standurilor, pregatirea temeinica a expozantilor, ofertele prezentate toate acestea transforma Targul de Turism al Romaniei intr-un eveniment ce rivalizeaza cu targuri similare din Europa” declara Mariana Suciu, Director General, ROMEXPO S.A

In aceeasi perioada la ROMEXPO au mai avut loc IMM Forum – cel mai complex eveniment din Romania destinat intreprinderilor mici si mijlocii, Festivalul de Spiritualitate, Medicina Alternativa si Terapii Complementare – TMA si Targul de Produse Traditionale. Evenimente complementare Targului de Turism al Romaniei, acestea au oferit reprezentantilor mediului de afaceri sansa de a afla de la expertii in domeniu cele mai noi modificari legislative dar si cum isi pot promova eficient si la costuri reduse afacerile.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, Domnul Florin Nicolae Jianu dar si Ministrul Fondurilor Europene, Domnul Eugen Orlando Teodorovici, au oferit inca din prima zi informatii importante cu privire la intentiile institutiilor de resort in ceea ce priveste bunul mers al economiei nationale.

Pe de alta parte, vizitatorii Festivalului de Spiritualitate, Medicina Alternativa si Terapii Complementare – TMA au incercat tehnici si plante pentru relaxarea mult dorita inaintea concediului. Florin Piersic, Printul Paul de Romania si Printesa Lia au fost alaturi de expozanti pentru a le prezenta vizitatorilor beneficiile plantelor utilizate in preparate cu traditie de sute de ani.

 

Targul de Turism al Romaniei isi asteapta vizitatorii la editia de toamna, ce va avea loc intre 13 si 16 noiembrie la ROMEXPO.

 

Pentru mai multe detalii, accesati: www.targuldeturism.ro

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *