Oferte speciale si destinatii inedite la Targul de Turism al Romaniei

Mijlocul lunii noiembrie aduce la ROMEXPO un eveniment ce nu trebuie sa lipseasca din agenda pasionatilor de calatorii. Editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei vine cu oferte tentante si destinatii pe masura. 

Iata ce veti regasi la Targul de Turism al Romaniei:

MAREEA 
TURBO EARLY BOOKING – VARA 2015!!! 

MAREEA a dat startul turbo reducerilor pentru sezonul estival. Profita de discount-uri de pana la 40%!
Grecia, Litoral Romania, Bulgaria, Spania si Circuite Culturale la super preturi!
Pentru oferta, accesati: www.mareea.ro

 

 

EXTREME TRAVEL 

Turism de aventura in cele mai incitante locuri de pe glob 

Extreme Travel este prima agentie din Romania care se ocupa exclusiv de Turismul de Aventura.
Suntem o agentie de turism tour-operatoare ce a luat nastere din pasiunea pentru munte si calatorii.

Ne situam la polul opus turismului de masa, programele noastre originale fiind orientate catre natura, traditii si cultura autentice si bineinteles distractie.

Oferta noastra externa cuprinde pe de o parte expeditii montane pe cei mai inalti munti de pe glob si pe de alta, circuite in destinatii speciale si pe cat posibil neafectate de turismul de masa: rezervatii, zone protejate sau greu accesibile.

In Romania, suntem specializati in programe montane, condimentate eventual cu activitati extreme gen: rafting, salt cu parapanta, escalada, etc.

Indiferent ca este vorba de o ascensiune montana sau de un safari, deviza agentiei Extreme Travel este: Transforma-ti viata intr-o minunata aventura!

www.extreme-travel.ro

 

 

Statiunea BAİLE HERCULANE

Descrierea: Statiune balneoclimaterica permanenta in judetul Caras-Severin.
Destinatie: odihna si tratament.

Despre Statiunea Baile Herculane:
Amplasare: Statiunea Baile Herculane se afla pe malurile Raului Cerna, intre Muntii Mehedinti la Est si Muntii Cernei la Vest, la 41 km nord-vest de Drobeta- Turnu Severin, la 19 km de Orsova si la 71 km de Caransebes.
Altitudine: 160 m – pe aceeasi paralela cu Nisa si Venetia.
Conditii climatice si de mediu: climat de depresiune intramontana, cu influente submediteraneene, cu aer puternic ionizat, asemanator inaltimilor de 3.000 de metri.
Temperatura medie anuala este de 10,5 grade Celsius cu precipitatii reduse.

Istoric/Renume:

Perla Parcului National Valea Cernei-Domogled, statiunea Baile Herculane este localizata intr-un tinut pitoresc si de o frumusete unica in Europa. Izvoarele sale termale, renumite inca de pe vremea Imperiului Roman, sunt considerate de aproape 2 000 de ani un “dar al zeilor” cu proprietati miraculoase. Una dintre cele mai vechi statiuni balneare ale lumii, Baile Herculane au constituit un important punct de atractie pentru aristrocatia Romei Antice care i-a dedicat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules.

Statiunea Baile Herculane este atestata documentar in anul 153 e.n. In cei peste 1860 de ani de existenta neintrerupta (153- 2010) statiunea este vizitata de mari personalitati, intre care: imparatul Iosif al II-lea, imparatul Francisc I si imparateasa Charlotte, imparatul Franz Iosef si imparateasa Elisabeta. In anul 1852, imparatul Austriei considera Baile-Herculane ca fiind „cea mai frumoasa statiune de pe continent“.

Cai de acces:

    

Rutiere: Bucuresti-Pitesti pe E 70 si Pitesti- Craiova- Drobeta Turnu Severin – Gara Baile Herculane pe E 70 si DN 6 pana in statiune ( 386 km total). Arad-Timisoara pe DN 69 si Timisoara – Gara Baile Herculane pe DN 6 ( total 232 km). Feroviare: Gara Baile Herculane pe ruta Bucuresti-Timisoara (364 km de la Bucuresti si 169 km de la Timisoara). Destinatie: odihna si tratament.

Factori naturali terapeutici: bioclimat sedativ de crutare, cu o aeroionizare foarte puternica; apele minerale din statiune se grupeaza in urmatoarele mari categorii: ape minerale clorurosodice, bicarbonatate, slab sulfuroase(Sapte Izvoare Calde, Izvorul Scorilo); ape clorosodice, bicarbonatate, calcice (Izvoarele Hercule I, Hygeea); ape clorurosodice, bromoiodurate, sulfuroase (Izvoarele Apollo I si II, Hebe); ape clorurosodice, bromoiodurate, sulfuroase (Izvoarele Diana I- IV, Neptun I-IV, Traian si Decebal). Principala caracteristica a apelor minerale din Baile Herculane consta in concentratia foarte mare de hidrogen sulfurat, cu un maxim de 60 mg/l. Temperatura apelor minerale este cuprinsa intre 30-62 grade Celsius.

    Atractii turistice: Palatul Coronini, Grota cu aburi, Muzeul Nicolae Cena, Grota Haiducilor, Statuia lui Hercule, Ruinele Castrul Roman Drobeta, Pestera lui Adam, Cascada Cernei, Sapte Izvoare, Cheile Feregari – Creasta, Grota lui Serban – Varful Domogled, Cascada Cociu, Parcul National Domogled – Valea Cernei.

Specialitati gastronomice: mancaruri specific bucatariei banatene supa de pasare cu taietei de casa, sarmalute cu mamaliguta, tochitura banateana, gaigana.

Agrement/Sport: Strandul Sapte Izvoare; Sarbatoarea narciselor de la Zervesti (rezervatie botanica), Pescuit sportiv pe Raul Cerna; Drumetii pe trasee marcate catre Sapte Izvoare, Cheile Domogledului, Izvorul si Valea Cernei, Cascada Codiu, Grota Haiducilor, Grota cu aburi si Pestera lui Adam.

www.atbh.ro

 

Va asteptam la Targul de Turism al Romaniei!

 

Program de vizitare:
13-15 noiembrie 2014: intre 10.00-18.00
16 noiembrie 2014: intre 10.00-16.00

Pentru mai multe detalii despre eveniment, accesati: www.targuldeturism.ro

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *