Noile tehnologii si programele de responsabilizare sociala – capete de afis ale targurilor ROMENVIROTEC si ROMMEDICA

Noile tehnologii si programele de responsabilizare sociala – capete de afis ale targurilor ROMENVIROTEC si ROMMEDICA

In perioada 26 – 29 martie, Centrul Expozitional ROMEXPO a organizat doua manifestari expozitionale de traditie: cea de a 21-a editie a ROMENVIROTEC – Expozitia internationala pentru tehnologii si echipamente de protectia mediului si ROMMEDICA – Targ international de medicina si farmacie, eveniment ajuns la cea de a 24-a editie.

Timp de patru zile, companii importante din ambele domenii dar si reprezentanti ai autoritatilor si institutiilor implicate au luat parte la aceste evenimente, prezentand cele mai noi realizari in domeniu dar si prin sustinerea de workshop-uri si conferinte.

Evenimentele au fost deschise prin participarea Ministrului Mediului si Schimbarilor Climatice, Domnul Attila Korodi, care a declarat cu aceasta ocazie ca institutia pe care o conduce pregateste noi programe de investitii venite in sprijinul antreprenorilor si al beneficiarilor finali: “Eu cred ca rolul Ministerului Mediului este acela ca, prin legislatie, prin programe investitionale, prin programe de finantare adresate partenerilor nostri – cetateni romani, administratii publice locale sau companii private – sa largim spatiul in care puteti sa va desfasurati activitatea. Doresc ca programul Casa Verde sa reinceapa (…) si zeci de mii de familii din Romania sa poata spune ca, da, nu numai din punct de vedere a constrangerilor legislative, dar si din punct de vedere al avantajelor provenite din utilizarea acestor tehnologii, putem sa spunem ca facem pasi”.

Noile aparaturi din domeniu, de la compactoare de deseuri si saci pentru depoluarea apelor si pana la echipamente si instrumentar medical, au atras specialistii in cautare de oferte si tehnologii noi.

In plus, conferintele si seminariile sustinute in cadrul celor doua evenimente au fost prilej de discutii si noi idei de proiecte pentru dezvoltarea domeniilor. Astfel, conferinte precum “Virtual Power Plant” sustinuta de Carbon Solutions Global, prezentarea proiectului “Retrofix” pentru locuire sustenabila, “Noi perspective in dezvoltarea sistemului integrat medical si tehnic de urgenta si prim ajutor” sustinuta de Fundatia pentru SMURD sau simpozionul “Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti la 80 de ani de la infiintare – pionierat, continuitate si excelenta in medicina romaneasca” au atras participantii prezenti la cele doua evenimente.

Mai mult decat atat, in cadrul ROMENVIROTEC si ROMMEDICA au fost derulate programe pentru responsasbilizare sociala a tinerelor generatii, atat in ceea ce priveste protectia mediului (prin intermediul actiunilor desfasurate la standul “Micului Ecologist”) dar si in ceea ce priveste acordarea primului – ajutor in caz de urgenta, prin demonstratiile sustinute de reprezentantii Serviciului de Ambulanta BGS.

“Cele doua evenimente care s-au incheiat recent la ROMEXPO au fost un bun prilej de re-evaluare a situatiei pietei si de a propune si pregati noi solutii pentru perioadele urmatoare. Protectia mediului si sanatatea sunt doua domenii carora trebuie sa le acordam o importanta majora pentru un viitor sustenabil” declara Mariana Suciu, Director General, ROMEXPO S.A.

ROMENVIROTEC – Expozitia internationala pentru tehnologii si echipamente de protectia mediului si ROMMEDICA – Targ international de medicina si farmacie au atras in total aproximativ 4.000 de vizitatori timp de patru zile.

In perioada urmatoare, intre 10 si 13 aprilie, la ROMEXPO vor avea loc evenimentele: CONSTRUCT EXPO – Targ international de tehnologii, echipamente, utilaje si materiale pentru constructii, AMBIENT EXPO – Targul international de produse si sisteme pentru amenajari interioare si exterioare, decoratiuni, mobilier si piscine, ROMTHERM – Expozitie Internationala pentru instalatii, echipamente de incalzire, racire si de conditionare a aerului, ANTIQUE MARKET – Targ de obiecte de arta si antichitati si EXPO FLOWERS & GARDEN – Expozitia internationala de flori, amenajari peisagistice, horticultura si gradinarit.

Pentru mai multe detalii despre evenimente, accesati www.romexpo.ro

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *