Mii de persoane au vizitat cele sase targuri deschise la ROMEXPO

 

Indagra, Indagra Food, Expo Drink & Wine, All-Pack, Autoexpotehnica si Targul de Produse Traditionale isi asteapta vizitatorii inca patru zile

Ieri, 30 octombrie a avut loc la ROMEXPO deschiderea oficiala a celui mai mare eveniment agricol al anului – Targul international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei – INDAGRA, alaturi de alte cinci targuri complementare – INDAGRA FOOD  – Targ international pentru industria alimentara, ALL – PACK – Expozitie internationala pentru ambalaje, materiale, masini si echipamente specifice, EXPO DRINK & WINE – Targ de vinuri, bauturi alcoolice si non-alcoolice, AUTOEXPOTEHNICA – Expozitie internationala de componente si accesorii auto si TARGUL DE PRODUSE TRADITIONALE.

 

La deschiderea oficiala a INDAGRA, eveniment ajuns la cea de a 18-a editie, au participat importante personalitati din domeniu, precum:

 

–         Domnul Daniel Constantin  – Ministru, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

–         Domnul Dacian Ciolos – Comisar European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala

–         Doamna Maria Grapini – Ministru Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism

–         Doamna Mariana Campeanu – Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice

–         Doamna Doina Pana – Ministru Delegat pentru Dialog Social

–         Domnul Prof. Univ. Dr. Ing. Sorin Dimitriu – Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Bucuresti, Vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie Romania

si Doamna Mariana Suciu – Director General, ROMEXPO S.A

 

Importanta domeniului agricol pentru dezvoltarea economica a Romaniei a fost subliniata de catre toti cei prezenti.

 

„Credem ca agricultura reprezinta o posibilitate de dezvoltare din punct de vedere economic a Romaniei, iar o mare parte din cresterea economica din acest an se datoreaza tocmai agriculturii” a declarat Domnul Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

 

Planurile si proiectele noi avute in vedere pentru anul viitor, care sa stimuleze dezvoltarea domeniului au fost prezentate succint in cadrul deschiderii oficiale: „Romania isi poate gasi in aceasta noua politica agricola comuna, noi elemente de sprijin astfel incat sa-si ocupe un loc binemeritat in cadrul Uniunii Europene” a spus Domnul Dacian Ciolos, Comisar European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.

 

„Anul 2013 este un an al deciziilor pentru urmatorii 7 ani. Avem in plan multe schimbari iar anul viitor vom  pune accentul pe tinerii fermieri, irigatii si agricultura ecologica. Ne dorim ca in continuare domeniu agricol sa fie o prioritate pentru actualul Guvern”, a adaugat Domnul Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

 

Targul INDAGRA alaturi de INDAGRA FOOD, EXPO DRINK & WINE, ALL-PACK, AUTOEXPOTEHNICA si TARGUL DE PRODUSE TRADITIONALE reunesc peste 700 de companii din Romania dar si de peste hotare, pe o suprafata de aproximativ 40.000 de metri patrati.

 

“Toate evenimentele care au loc in acelasi timp cu INDAGRA vin in completarea tematicii targului, oferind vizitatorilor o privire de ansamblu asupra agriculturii cat si a industriilor conexe. Cred ca toti vizitatorii care ne vor trece pragul, in aceste zile, vor regasi in cadrul Centrului Expozitional ROMEXPO tot ceea ce le este necesar pentru derularea activitatii in domeniu si in acelasi timp pot lua parte la bilantul agricol al anului 2013 ” declara Mariana Suciu, Director General ROMEXPO S.A.

 

Vizitatorii pot regasi in cadrul acestor evenimente: seminte si bulbi, animale de rasa si exemplare rare, masini si utilaje de ultima generatie menite sa usureze munca fermierilor si sa diminueze consumul, sere, solarii, produse alimentare si echipamente pentru industria alimentara, felurite soiuri de vinuri din Romania dar si din Europa, materiale si utilaje pentru industria ambalajelor, componente, accesorii auto dar si zone special dedicate produselor traditionale si bio ce asteapta sa fie gustate.

 

Va asteptam la INDAGRA, INDAGRA FOOD, EXPO DRINK & WINE, ALL-PACK si AUTOEXPOTEHNICA si TARGUL DE PRODUSE TRADITIONALE.

 

Program de vizitare al expozitiilor este:

 

31 Octombrie – 02 Noiembrie 2013, intre orele 10.00-18.00

03 Noiembrie 2013, intre orele 10.00-16.00

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *