Maine, 11 mai, la ROMEXPO, se deschide EDU

Expozitie de oferte educationale si pregatire profesionala, documentatie, carti si material didactic, echipamente, mobilier scolar si rechizite

La finalul acestei saptamani, Romexpo va gazdui cea de-a doua editie a targului EDU, eveniment adresat atat publicului larg (tineri absolventi de liceu sau facultate, elevi de liceu si studenti in cautare de burse de studiu, tabere educationale, programe de instruire sau de mentorat in strainatate), cat si reprezentantilor institutiilor de invatamant care prospecteaza piata educationala in cautarea de dotari moderne pentru sali de clasa, amfiteatre si laboratoare.

EDU – NOUTATI PREGATITE DE CATRE EXPOZANTII EDITIEI

Alfa Vega SRL va prezenta in cadrul expozitiei cele mai noi solutii educationale prezentate in ultimii ani si la cele mai mari targuri educationale din Europa:

 • Tabla ceramica interactiva ENO dotata cu sistemul audio ENO Play care transforma lectiile interactive intr-o adevarata aventura a cunoasterii
 • Pupitrul interactiv – multi-touch
 • Chioscuri interactive destinate organizarii administrative a institutiilor scolare
 • Softuri interactive 2D si 3D pentru stiinte: chimie, biologie, fizica, matematica
 • Lectii interactive dezvoltate de profesori si elevi
 • Planse interactive
 • Softuri interactive pentru pre-scolari
 • Materiale didactice
 • Sisteme de achizitii date (data logger) pentru laboratoarele de stiinte, camere de documente de inalta calitate
 • Jucarii interactive pentru pre-scolari: Albinuta (gargarita) Inteligenta, microfoane interactive, camere de documente, cartonase vorbitoare etc.
 • Mobilier ergonomic si modular pentru gradinite si scoli
 • Table ceramice pentru creta si markere de calitate superioara
 • Aplicatii de lectii si activitati realizate cu copiii si profesori direct in stand.

MGT Educational va prezenta in cadrul EDU 2012 o serie de solutii de ultima generatie dela HITACHI pentru cursuri interactive:

 • Tablete si table interactive multi-touch pentru orice tip de sala de curs sau laborator
 • Digitizoare interactive care pot transforma orice suprafata intr-una interactiva
 • Videoproiectoare interactive cu cea mai mica distanta de proiectie
 • Camere de documente de inalta rezolutie

Totodata, MGT Educational va expune in premiera gama completa de calculatoare stiintifice, grafice, financiare/statistice ale renumitului producator Texas Instruments.

 

EURODIDACTICA va prezenta in cadrul EDU mobilier, echipamente audiovizuale, soft-uri educationale si materiale didactice auxiliare (planse, harti, fise) a unitatilor de invatamant. „Dupa zece ani de activitate pe piata, am devenit un concept modern si complex, la standarde europene, reusind sa venim în preintampinarea si satisfacerea nevoilor clientilor nostri. Odata cu implementarea clasei ”zero” de catre Minister, Eurodicatica va propune un model nou de mobilier, ergonomic, reglabil pe înaltime, rezistent, la standarde europene si nu in ultimul rand la preturi avantajoase si competitive pe piata” – (reprezentant Eurodidactica).

 

PROGRAM EVENIMENTE CONEXE

 

VINERI, 11 mai 2012 – Sala conferinte (Pav. C2)

10.00-11.00 Parteneriatul GRADINITA – comunitate locala”, sesiune de comunicare. Moderatori: reprezentanti ai  Inspectoratului Scolar al  Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar Sector 1, unitatile de invatamant prescolar din sector 1, Casa Corpului Didactic si comunitatea locala.

12.00-14.00  “Conceptul de firma de exercitiu si actiunile antreprenoriale desfasurate in scolile din  sistemul IPT“, prezentare. Moderatori: reprezentanti Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic.

14.00-16.00 dezbatere sustinuta de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar.

16.00-18.00Rromii chiar vin la scoala ?”, dezbatere pe tematica educationala.

Moderatori: reprezentanti Directia  Generala pentru Invatamant in Limbile Minoritatilor, Relatia cu Parlamentul si  Partenerii Sociali. 

 

SAMBATA, 12 mai  2012 – Sala conferinte (Pav. C2)

16.00-17.00Competente de comunicare in actul didactic”, sesiune de comunicare.Moderatori: reprezentanti ai  Inspectoratului Scolar al  Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar Sector 1, unitatile de invatamant prescolar din sector 1, Casa Corpului Didactic si comunitatea locala.

 

Centrul de presa

14.00-15.00Industria hoteliera- formatori, angajati, angajatori”, workshop. Organizator: Compania de Investitii pentru Turism S.A.

16.00-17.00 „Eficientizarea comunicarii prin tehnici de coaching”, conferinta.  Moderator:  Psiholog Demetra Cucueanu – Life & Business Coach – Meet Your Excellence Bucuresti

 

DUMINICA, 13 mai  2012 – Sala conferinte (Pav. C2)

10.00-13.00Stiluri de comunicare manageriala”, sesiune de comunicare

Moderatori: reprezentanti ai Inspectoratului Scolar al  Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar Sector 1, unitatile de invatamant prescolar din sector 1, Casa Corpului Didactic si comunitatea locala.

14.00-16.00Cercetare si participare in educatie”, masa rotunda.

Moderator:  Doamna Laura Capita – cercetator PhD ISE – Institutul de stiinte ale Educatiei.

 

In cadrul EDU, Scoala “Micile Vedete” va organiza Cinematograful pentru Copii “Micile Vedete”, un proiect-premiera nationala in cadrul caruia vor putea fi vizionate in mod gratuit toate filmele educative de scurt metraj in care joaca Micile Vedete, copii cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani, absolventi ai Scolii de Film si Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”, iar cap de afis, este bineinteles, filmul de scurt metraj selectionatla Festivalul de Film dela Cannes 2011, “Micile Vedetela Scoala”.

 

EDU este un eveniment organizat de catre ROMEXPO, in colaborare cu Camerele de Comert si Industrie din Romania si desfasurat sub patronajul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

 

Program de vizitare:

11.05.2012 -12.05.2012, intre orele 10:00-18:00

13.05.2012, intre orele – 10:00-16:00.

 

Intrare GRATUITA

Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati site-ul dedicat evenimentului: www.edu-expo.ro

Pagina Facebook: http://www.facebook.com/pages/EDU-EXPO/204529832923494

Twitter: https://twitter.com/RomexpoSA

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *