KIDEX 2016 – La cel mai vesel târg se sărbătoreşte Ziua Copilului

La cel mai vesel târg se sărbătoreşte Ziua Copilului

KIDEX are loc între 2 şi 5 iunie, la ROMEXPO

 

Joi, 2 iunie, la ROMEXPO, în Pavilionul C6, începe KIDEX – Expoziţia de produse şi servicii pentru bebeluşi, viitoare mămici, părinţi şi copii.

Evenimentul îşi propune să reunească, timp de patru zile (2-5 iunie), cei mai importanţi furnizori de articole şi servicii adresate atât copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 şi14 ani, cât şi viitoarelor mămici.

Vizitatorii vor putea cumpăra la oferte speciale: hainuţe, încălţăminte, produse de îngrijire a celor mici, produse alimentare şi vor putea avea parte de numeroase surprize pentru dedicate celor mici, dar şi întregii familii.

Mamele aflate în perioada sarcinii beneficiază la KIDEX de oferte speciale la accesorii, care să le ajute să depăşească mai uşor această etapă.

 

KIDEX este mai mult decât o expoziţie, este un loc dedicat copiilor în care aceştia pot să participe la activităţi distractive şi educaţionale sau să îşi aleagă cadourile preferate.

Intrarea la eveniment este libera.

 

Lecţii de robotică, ateliere de sculptat în lut, selfie-uri de bal mascat si concursuri de şotron

KIDEX este evenimentul prin care cei mici sunt sărbătoriţi de Ziua Copilului.

Astfel, în Pavilioanele C5 şi C6 ale Romexpo, între 2 şi 5 iunie, între orele 10:00 şi 20:00 vor avea loc numeroase ateliere şi activităţi dedicate copiilor şi adolescenţilor, dar şi întregii familii.

Copiii împreună cu părinţii, bunicii şi prietenii vor putea participa la: concursuri de şotron, sesiuni de iniţiere în sporturi urbane precum: skateboarding, longboarding şi balanceboarding, ateliere de sculptat în lut sau de caligrafie.

De asemenea, copiii şi adolescenţii între 7 şi 18 ani pot participa la lecţii gratuite de robotică, desfăşurate în fiecare zi la TIBCO şi KIDEX, în cadrul cărora pot afla despre categoriile de roboţi, cum se construieşte o asemenea maşinărie, dobândind, totodată, noţiuni de programare şi electronică. În cadrul celor două evenimente organizate la Romexpo vor avea loc şi tombole cu premii.

KIDEX se va desfăşura în aceeaşi perioada cu TIBCO – Târgul Internaţional de Bunuri de Larg Consum (www.tibco.ro), SENIOR EXPO – Târg dedicat seniorilor (www.senior-expo.ro ) şi BOOKFEST (www.bookfest.ro).

 

Program de vizitare:

02-05 iunie 2016 (joi-duminică): 10.00-20.00

Accesul este gratuit.

Mai multe informaţii despre evenimentele Romexpo dintre 2 şi 5 iunie se găsesc pe:

www.tibco.ro            Tibco Romexpo

www.kidex.ro           Kidex Romexpo

www.senior-expo.ro Senior Expo Romexpo

 

PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR CONEXE

TIBCO şi KIDEX 2016

 

ZILNIC, 2-5 iunie, în Pavilionul C6,

 

10.00-20.00:

Locul de joaca SKILL TEAM şi Tabăra Veselă:

  • Zburdia– sesiuni de iniţiere şi competiţii în: longboard, skateboard şi balanceboard;
  • Şotronia – competiţia de şotron adresată mamelor si copiilor cu vârste mici;
  • Mini-tenis.

 

Standul „Academia inventeaza.ro”:

12.00-14.00, Lecţia de Robotică: experimentare gratuită

de robotică, electronică şi programare pentru viitor

16.00-18.00, Lecţia de Robotică: experimentare gratuită

de robotică, electronică şi programare pentru viitor

 

10.00-20.00 Standul „Şcoala de altădată”

 • Călătorie în lumea caligrafilor  şi a miniaturiştilor:
 • copiii  pot  realiza o pagina de manuscris cu toate elementele: literă ornată, frontispiciu şi chenar, folosind tehnici, instrumente şi suporturi de altadata;
 • Atelier podoabe din lut;
 • Atelier „maini dibace”– participanţii vor face din carton Turnul Chindiei din Târgovişte.

 

10.00-20.00 Standul Ch’artist – ateliere de olărit

  • Vase din lut (tehnica olărit) – fără ajutorul roţii olarului, vase inspirate din ceramica daco-romană;
  • Basorelief – un tip de sculptură ce se afla la graniţa dintre bidimensional şi tridimensional. În cadrul atelierului copiii află ce anume este un basorelief, la ce se folosea el si care sunt tehnicile prin care se obţine o lucrare reuşită. Este un atelier unde înveţi cum să faci “tablouri” în relief;
  • Altorelief-Portret – Inspiraţi de sculpturile în relief din perioada antică a Greciei, aflăm ce anume este un altorelief, la ce se folosea acesta si tehnicile de a obtine un portret reuşit. Acest atelier te învaţă cum să modelezi un chip din lut;
 • Decoraţiuni din lut

 

 • Flori de sezon 3D – maci, trandafiri
 • Ronde-bosse: Casuta din povesti – invatam cum se face o lucrare de sculptura ronde-bosse. Copiii vor realiza, in tema propusa, un tip de sculptura in lut, tridimensionala.10.00-20.00 Standul Asociatia Young Goldfish
 • Copiii si tinerii vor putea desena si colora gratuit alături de voluntarii Young Goldfish;
 • Înscrieri la tombola cu 10 premii (3 CD-uri cu poveşti şi 7 şedinţe individuale de consiliere psihologică sau de participare la grupul de dezvoltare personală). Extragerea câştigătorului are loc duminică, 05.06.2016, ora 18:00.

 

10.00 -20.00 Standul SelfieFun.ro

Cabina foto SelfieFun (photo booth) este distractie in 

stare pura!Sesiuni foto gratuite pentru cei mici si cei mari. Gata cu fotografiile clasice si plictisitoare. În cabina foto SefieFun poţi să râzi, să te strâmbi, e spaţiul tău!

Poti sa îţi pui diferite accesorii (barbă, mustaţă, perucă, haine din alte veacuri, căşti, pălării etc.), astfel încât fotografiile devin mărturia distracţiei, nu doar ale unui moment.

 

Sala de Conferinte Balcescu

14:30-15:40 Skill Team si Tabara Vesela

„Jocul real versus jocul virtual” – prezentare altrenativelor pe care părinţii şi copiii le au la dispoziţie pentru a sta în aer liber şi a face miscare, dar şi modul în care pot alege o tabără pentru vacanţa copiilor.

 

04 iunie 2016                                                                                                           

Pavilionul C6

10.00-19.00 Standul Asociatia Young Goldfish

Sesiuni de povesti pentru copii

 

05 iunie 2016                                                                                                           

Pavilionul C6

18.00 Standul Asociatia Young Goldfish

Extragere tombola cu premii constând în: 3 CD-uri cu poveşti şi 7 şedinte individuale de consiliere psihologică sau de participare la grupul de dezvoltare personală)

 

Sala de Conferinţe Balcescu

10:30-11:30 Skill Team si Tabăra Veselă

„Gestionarea Emoţiilor în beneficiul copiilor ce au examen de capacitate în iunie”

 

Organizatori şi parteneri:

Despre: ROMEXPO S.A. (www.romexpo.ro) este liderul industriei romanesti de targuri si expozitii, imbinand traditia cu experienta si calitatea de nivel international, toate in beneficiul expozantilor si vizitatorilor specialisti care, an de an, confirma buna reputatie a firmei.

ROMEXPO S.A. este recunoscut si pe plan international, fiind membru cu drepturi depline al Asociatiei Mondiale a Industriei de Expozitii – UFI, al Aliantei Targurilor din Europa Centrala – CEFA, al Uniunii Internationale de Raportare a Statisticilor Expozitiilor – CENTREX si al Asociatiei Organizatorilor de Targuri Agricole din Europa – EURASCO.

Societatea dispune de propriul sau centru de expozitii, denumit Centrul Expozitional ROMEXPO, care se intinde pe o suprafata totala de 100.000 mp. Din 1991, strategia de dezvoltare a societatii ROMEXPO S.A. s-a concentrat pe trei directii prioritare: modernizare, diversificare si specializare, toate acestea intr-un efort de crestere substantiala a calitatii serviciilor atat pentru expozanti, cat si pentru vizitatorii specialisti, din ce in ce mai exigenti.