Descoperiti Judetul Galati la Targul de Turism al Romaniei

Intre 14 si 17 noiembrie, va asteptam la editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei, unde sute de oferte si zeci de destinatii asteapta sa devina destinatiile de vacanta ale fiecaruia. Fie ca este vorba de locuri din Romania sau de peste hotare, la Targul de Turism al Romaniei oricine isi poate gasi vacanta potrivita.

Va invitam sa descoperiti Judetul Galati!

Proiectul „Circuit turistic muzeal in judetul Galati” propune ca o prima etapa de valorificare a culturii galatene, promovarea muzeelor aflate sub autoritatea Consiliului Judetului Galati. Astfel, circuitul propune un traseu turistic care include Muzeul de Arta Vizuala, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii “Rasvan Angheluta”, Muzeul Satului “Petru Caraman” si Muzeul de Istorie „Paul Paltanea”, cu urmatoarele sectii muzeale: Muzeul „Casa Colectiilor” si Muzeul „Casa Cuza Voda” din municipiul Galati, Casa Rurala “Ion Avram Dunareanu” din comuna Suhurlui, Casa Memoriala “Costachi Negri” din comuna Costachi Negri si Casa „Hortensia Papadat-Bengescu” din comuna Ivesti.

Inaugurat in 1967, Muzeul de Arta Vizuala din Galati este primul si cel mai mare muzeu de arta contemporana romaneasca din tara, care reuneste cele mai noi tendinte de arta plastica si creatii de arta din a doua jumatate a secolului XIX si din secolul XX. Patrimoniul de baza il constituie pictura, sculptura, grafica si artele decorative. Aproximativ 400 de lucrari ale celor mai cunoscuti artisti, printre care mentionam pe Teodor Aman, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Victor Brauner, Corneliu Baba, Dumitru Ghiata, Horia Bernea, Marcel Chirnoaga, sunt expuse in salile special amenajate.

Nicolae Grigorescu, Casa din padure, ulei pe panza

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati “Rasvan Angheluta” a luat fiinta in 1990 si reprezinta una dintre cele mai moderne institutii muzeale din Romania, precum si unul dintre cele mai importante obiective turistice din zona Moldovei. Patrimoniul stiintific al muzeului cuprinde piese valoroase reprezentate, in marea lor majoritate, de insecte, dar si de colectii de pasari, mamifere, reptile, moluste, minerale si fosile. Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati, va asteapta sa-i treceti pragul si sa admirati lumea minunata a plantelor din Gradina Botanica, a pestilor exotici si indigeni de la Acvariu, sa vizitati expozitiile deschise in cadrul Muzeului, sa intrati in tainele Universului prin intermediul Observatorului Astronomic si al Planetariului si, nu in ultimul rand, sa descoperiti o parte din animalele si pasarile rare ale Europei si Asiei, in Gradina Zoologica Garboavele.

Sediul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati “Rasvan Angheluta”

Muzeul de Istorie “Paul Paltanea” a luat fiinta in 1956 iar in prezent este detinatorul unui patrimoniu de o inestimabila valoare, insumand peste 60.000 de bunuri muzeale. Colectiile detinute de Muzeul de Istorie cuprind exponate arheologice (obiecte paleolitice, obiecte neolitice din cultura Cris, altarul votiv de la Sendreni, mormantul in situ a lui Innocens, sec. III-IV d. Hr, obiecte romane si medievale etc.), numismatica, medalistica, etnografie, filatelie, arta decorativa, documente si inscrisuri din epoca moderna si contemporana, tehnica, carte veche si rara, presa si publicatii, bunuri culturale memoriale s.a. Exponate valoroase sunt prezentate publicului in spatii special amenajate la sediul Muzeului de Istorie “Paul Paltanea” sau in sectiile sale, respectiv: Muzeul „Casa Colectiilor” si Muzeul „Casa Cuza Voda” din municipiul Galati, Casa Rurala “Ion Avram Dunareanu” din comuna Suhurlui, Casa Memoriala “Costachi Negri” din comuna Costachi Negri si Casa „Hortensia Papadat-Bengescu” din comuna Ivesti.

Muzeul Casa Cuza Voda

Aflat in patrimoniul Centrului Cultural “Dunarea de Jos,Muzeul Satului “Petru Caraman este un reper esential in conservarea si promovarea traditiei si culturii populare specifice zonei. Avand ca locatie un spatiu generos, situat in cadrul natural al Padurii de la Garboavele, acesta este un important edificiu etno-cultural care reconstituie sub aspect etnografic tipul de locuinta specific zonei si valorifica aspecte ale vietii satelor de pe ambele maluri ale Prutului. Pe o intindere de 1,36 ha, acesta reconstituire la scara mica a vetrei satului romanesc, cuprinde trei gospodarii traditionale zonei Galatiului, din localitatile Corod, Mastacani, Cavadinesti si o gospodarie traditionala din raionul Cahul, Republica Moldova.

Hora la Muzeul Satului “Petru Caraman”

Va asteptam la Targul de Turism al Romaniei!

Program de vizitare:
14.11.2013 – 16.11.2013 intre orele 10:00 – 18:00.
17.11.2013, intre orele: 10:00 – 16:00.

Pentru a fi in permanenta la curent cu cele mai recente informatii despre acest eveniment, va invitam sa vizitati:

 www.targuldeturism.ro.

 www.romexpo.ro

Fanpage: https://www.facebook.com/ROMEXPO

Place: https://www.facebook.com/RomexpoSA

Fanpage targ: https://www.facebook.com/Targ.Turism.Romexpo

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *