Deschiderea oficială a Târgului de Turism al României

Deschiderea oficială a Târgului de Turism al României

 

 

        Ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României se va desfăşura la Romexpo între 25 şi 28 februarie 2016 în Pavilioanele C1 – C6. Deschiderea oficială va avea loc joi, 25 februarie a.c., în Pavilionul C3, începând cu ora 11.00.

 

La deschiderea oficială a Târgului vor participa: domnul Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, un reprezentant al Administraţiei Prezidenţiale, doamna Anca Pavel Nedea, preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Turism, domnul Aurelian Marin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, domnul Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România, domnul Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, şi domnul Gabriel Zamfir, preşedintele executiv al  Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural.

 

Programul deschiderii oficiale este următorul:

 

Intervalul orar: 11.00-12.00  

 • Alocuţiune de introducere susţinută de domnul Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României;
 • Alocuţiune susţinută de reprezentantul Administraţiei Prezidenţiale;
 • Moment artistic susţinut de Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania”;
 • Alocuţiune susţinută de doamna Anca Pavel Nedea, preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Turism;
 • Alocuţiune susţinută de domnul Aurelian Marin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism;
 • Alocuţiune susţinută de domnul Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România;
 • Alocuţiune sustinută de domnul Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc;
 • Alocuţiune susţinută de domnul Gabriel Zamfir, preşedintele executiv al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural;
 • Moment artistic susţinut de Ansamblul Folcloric „Junii Braşovului”;
 • Doamna Anca Pavel Nedea, preşedinta ANT, şi domnul Mihai Daraban, preşedintele CCIR, acordă premiul pentru activitatea de incoming;
 • Discurs susţinut de câştigătorul premiului pentru activitatea de incoming;
 • Tăierea panglicii.

 

    Intervalul orar: 12.00-13.00  

 • Turul oficial al Târgului de Turism al României.

 

            Ora 13.00

 • Conferinţă de presă organizată de Autoritatea Naţională pentru Turism la standul ANT din Pavilionul C3.

 

Evenimentele organizate la fiecare stand în parte pot fi consultate pe pagina web oficială a târgului, www.targuldeturism.ro, la categoria Manifestări conexe.

 

Programul Târgului de Turism al României cuprinde şi o serie de conferinţe destinate tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu, dar şi vizitatorilor. Joi, 25 februarie a.c., Camera de Comerţ şi Industrie a României organizează începând cu ora 12.00, în Sala Bălcescu, conferinţa „Implicaţiile modificărilor legislative din domeniul fiscal pentru agenţii economici din sectorul turistic şi industria hotelieră”, Academia de Studii Economice prin Facultatea de Business si Turism invită publicul la seminarul „Bucureşti: timp şi spaţiu pentru turism” iar Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc organizează „Întâlnirea organizaţiilor patronale din turism: FPTR, ANAT, ANTREC, OPTBR, FIHR”.

 

Vineri, 26 februarie a.c., Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR) organizează seminarul cu tema „Staţiunile balneare se pregătesc pentru piaţa europeană” iar Autoritatea Naţională pentru Turism va desfăşura conferinţa cu tema „Promovarea destinaţiilor turistice din România în viziunea hotelierilor”.

 

Expozanţii vor pregăti zilnic, pe scena Târgului de Turism, evenimente artistice pentru vizitatorii prezenţi. De asemenea, Romexpo împreună cu ANAT, FPTR, OPTBR si ANTREC vor organiza în perioada 25-28 februarie 2016 cea de-a treia ediţie a „Bursei de Turism pentru specialiştii din domeniu”.

 

La Târgul de Turism al României vor participa în calitate de expozanţi şi co-expozanţi 285 de firme din 15 ţări: Albania, Bulgaria, Croaţia, Egipt, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Palestina, Polonia, România, Serbia, Spania, Turcia şi Ungaria, suprafaţa expoziţională ocupată fiind de peste 13.800 mp.

 

În Pavilionul C3, în care se va desfăşura dechiderea oficială, se vor regăsi standurile Autorităţii Naţionale pentru Turism, ANAT, OPTBR, FPTR si ANTREC. Tot în C3, zonele turistice autohtone vor fi reprezentate prin Consilii Judeţene: Alba, Brăila, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Maramureş, Mehedinţi, Neamt, Satu-Mare, oraşele: Alba-Iulia, Amara, Cluj, Făgăraş, Mangalia, Piatra-Neamţ, Poiana Braşov, Târgu-Neamţ, Techirghiol sau Timişoara, şi comune precum Poiana Câmpina (Prahova), Turia (Covasna), Molivisu (Brăila) şi Miroslava (Iaşi).

 

Târgul de Turism al României este organizat şi găzduit de Romexpo, bianual, primăvara şi toamna, cu sprijinul Camerelor de Comerţ şi Industrie din România, al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), în calitate de partener strategic, şi al Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural  (ANTREC).

 

        Ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României se va desfăşura între 25 şi 28 februarie în Pavilioanele C1 – C6. Programul de vizitare este de joi, 25 februarie, până sâmbătă, 27 februarie, de la ora 10.00 la ora 18.00, şi duminică, 28 februarie, de la ora 10.00 la ora 16.00. Preţul unui bilet de acces este de 10 lei.

 

 

*Jurnaliştii care doresc să se acrediteze la deschiderea oficială a Târgului sunt rugaţi să trimită un e-mail conţinând datele de contact pe adresele pr@www.test.romexpo.ro sau loredana.tulica@www.test.romexpo.ro, până miercuri, 24 februarie a.c., la ora 16.00.

 

Accesul presei la eveniment se face pe la intrarea B din Centrul Expoziţional Romexpo (Bd. Mărăşti nr. 65-67, sector 1, Bucureşti) pe baza legitimaţiei de presă şi este permis începând cu ora 10.00.