COMUNICAT DE PRESA TARGUL CADOURILOR DE CRACIUN de la ROMEXPO, deschis pana duminica, 13 decembrie

Pana duminica, 13 decembrie, in Centrul Expozitional ROMEXPO, Pavilioanele C1 si C2, are loc TARGULUI CADOURILOR DE CRACIUN (www.expo-cadou.ro), un spatiu plin “surprize” decorative, vestimentare si culinare, pentru toate varstele.

 

Craciunitele si elfii vor purta vizitatorii mici si mari in atmosfera “fermecata” a universului lui Mos Craciun, unde ii vor imbia cu dulciuri si delicatese traditionale de sezon si le vor prezenta oferte de cadouri, constand in produse vestimentare si accesorii (bijuterii, genti, incaltaminte), cosmetice vegane, obiecte de arta decorativa, decoratiuni specifice sarbatorilor, antichitati, brazi, etc.

Accesul vizitatorilor la Targul Cadourilor de Craciun este gratuit.

 

Dulciuri si alte produse traditionale, vinuri, sortimente de cafea si ceai

La Targul Cadourilor de Craciun, Mos Craciun isi asteapta prietenii cu produse culinare traditionale printre care zacusca si dulciuri de casa: checuri, cozonaci, serbeturi, sucuri, prajituri, bomboane, ciocolata si briose.

Manifestarea organizata si gazduita de ROMEXPO este un loc unde parintii si bunicii pot gasi nu numai o oferta diversa de produse vestimentare si accesorii, de tip: tricotaje, marochinarie, bijuterii si pietre semi-pretioase, dar si diverse sortimente de ceaiuri regale, cafele de origine, vinuri tinere si mature, cu diverse trepte de calitate si pentru toate gusturile.

 

Povesti, arte vizuale, dans si teatru

In fiecare zi a targului, Complexul National Muzeal Curtea Domneasca (Targoviste) ofera copiilor prilejul de a-i scrie Mosului ca in vremurile de altadata, folosind pana de gasca si de a confectiona diferite podoabe de brad.

De asemenea, la standul celor din Targoviste, amenajat in Pavilionul C1 – ROMEXPO,  momente din istoria invatamantului romanesc vor fi ilustrate prin expozitia “Scoala de altadata”.

Este vorba de o expozitie foto-document in cadrul careia vizitatorii vor putea admira in fotografii ale elevilor si profesorilor de altadata, carnete de note, certificate de absolvire si manuale scolare din secolele XIX si XX.

 

La Targul Cadourilor de Craciun, copiii vor putea participa la diverse ateliere de pictura, desen si modelaj, prin programul desfasurat de Asociatia Young Gold Fish.

Cei mici vor sta si la povesti in lectura autoarei Georgeta Heimerl si se vor putea bucura de spectacole de dans, teatru si balet. Pasionatii de dansuri pot asista si participa la demonstratii de street-dance, bollywood dance si vor fi implicati in coregrafii speciale pentru Craciun. Printre expozanti vor fi si importatori si distribuitori de jucarii si jocuri diverse, potrivite oricarei varste a copilariei, fie jucarii de sezon, fie unele care intruchipeaza indragite personaje de desene animate.

 

Art Antiques & Vintage sau cum sa alegi un cadou cu staif

In Pavilionul C2 al Centrului Expozitional ROMEXPO, artisti, anticari, restauratori se vor reuni in cadrul Salonului de Antichitati, Obiecte de Arta si Vintage, deschis pasionatilor de decoratiuni si cadouri apartinand altor epoci.

Salonul este un prilej de a alege un cadou incarcat de istorie si de povesti din trecut, dintre:

  • diverse obiecte de mobilier si decoratiuni interioare
  • tiparituri vechi – publicatii si carti, scrisori, filatelie, ilustratii si fotografii
  • vehicule de epoca
  • obiecte personale si de colectie – numismatica, bijuterii si ceasuri, arme de colectie, jucarii de epoca si miniaturi
  • obiecte de arta plastica – tablouri, gravuri, desene, arta decorativa, sculpturi, etc.

Accesul vizitatorilor in salon este liber.

 

Programul de vizitare:

  • zilnic, pana sambata,12 decembrie 2015, orele 10.00-19.00
  • 13 decembrie 2015, orele 10.00-16.00

 

Loc de desfasurare: Pavilioanele C1 si C2

 

Accesul: Gratuit

 

Pe parcursul desfasurarii TARGULUI CADOURILOR DE CRACIUN vor avea loc o serie de manifestari conexe. Programul acestora se poate citi aici.

 

Mai multe informatii despre evenimentul desfasurat in Centrul Expozitional ROMEXPO se gasesc si pe pagina de facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/targcadoucraciun