Comunicat de presa Romexpo S.A. privind insolventa Romexpo S.A.

Comunicat de presa ROMEXPO S.A.

Referitor la stirea publicata astazi, 25 mai2012, in Ziarul Financiar privind insolventa Romexpo, dorim sa  precizam urmatoarele:

La data de 16.11.2011, S.C. Arsenoaiei & Matasel Consulting S.R.L. a formulat o cerere de deschidere a procedurii de insolventa impotriva ROMEXPO, pentru plata unei creante in valoare de 181.603 lei, si suma de 20.028,11 lei, reprezentand penalitati. Avand in vedere aceasta cerere, au avut loc mai multe negocieri cu reprezentantii firmei intrucat, in perioada derularii contractului, respectiv februarie 2009 – iunie 2011, firma Arsenoaiei & Matasel Consulting Srl a incasat pentru servicii de publicitate prestate catre ROMEXPO S.A. suma de 6.274.485,61 lei, considerand ca este firesc si de bun simt sa efectuam plata in transe a sumei pretinse, raportat la sumele incasate pe perioada contractuala.

Initial, reprezentantii firmei au acceptat dar, in acelasi timp, nu si-au retras actiunea de pe rolul instantei, ceea ce ne-a determinat sa achitam creanta in integralitate.

Astfel, creanta a fost achitata integral la data de 13.02.2012 (suma de 236.243,77 lei) si la data de 14.05.2012 (suma de 149.636,66 lei), la dosarul aflat pe rol, depunandu-se toate inscrisurile care sa dovedeasca situatia financiara pozitiva a companiei ROMEXPO S.A. precum si documentele de plata.

Cu toate acestea, printr-o eroare greu de imaginat judecatorul sindic a admis cererea de insolventa. Ceea ce ni se pare ciudat este ca pronuntarea s-a comunicat in cursul acestei dimineti, iar la un interval foarte scurt de timp, administratorul judiciar provizoriu ne-a anuntat ca urmeaza sa se implice in administrare, comunicand aceasta informatie si presei.

Aceasta legatura dintre solutia pronuntata si administratorul dela EUROINSOL ni se pare cel putin dubioasa si ne punem intrebarea daca judecatorul Victor Moldovan nu pronunta sentinte tendentioase.

Dorim in acelasi timp sa precizam ca am inaintat plangere la Consiliul Supremal Magistraturii pentru incorecta si nelegala solutie pronuntata de judecatorul Victor Moldovan deoarece, conform unui principiu fundamental de drept, plata efectuata stinge datoria si litigiul.

In acelasi timp am atacat cu recurs solutia pronuntata.

Asiguram pe aceasta cale, toti clientii si colaboratorii ca in prezent, ROMEXPO SA are o situatie financiara pozitiva, avand toate datoriile platite la zi si lichiditati acoperitoare in conturi, iar solutia pronuntata si comunicata in aceasta dimineata, fara o verificare prealabila, o consideram un atac asupra economiei de piata.

 

Sorin Vornic

Presedinte Consiliu de Administratie ROMEXPO

Presedinte Camera de Comert si Industrie Vrancea

ROMEXPO SA:

–         In primul trimestru al anului 2012, pana in acest moment, am organizat 12 targuri si expozitii de success care insumeaza:

o  850 de firme

o  30 de tari prezente (grad de internationalizare)

o  Peste 100.000 de vizitatori

o  88.000 mp suprafatade expunere

 

–         In acelasi timp s-au gazduit si alte 7 expozitii de amploare organizate de partenerii Romexpo care insumeaza

o  79.500 mp suprata de expunere

o  Cu peste 60.000 de vizitatori

 

–         EVENIMENTE DE AMPLOARE – Romexpo este gazda (exemple):

o  Cirque de Soleil

o  The Mission

o  Sensation White

o  Bucharest Wheels Arena

o  Peste 20 de seminarii, congrese si evenimente speciale

6 replies
 1. I. Alexandru
  I. Alexandru says:

  Mi se pare corecta si de bun simt lamurirea / precizarea din comunicatul de presa. Derbedeii de judecatori sindici si de administratori judiciari si presa mai mult sau mai putin de scandal ne-au speriat rau. Ar fi fost “de-a mirarilea” sa fi stat lucrurile asa cum fusesera prezentate.
  Speram sa treaca repede si bine ingrijorarea asta “artificial produsa”!

  Reply
 2. Rares Minodora
  Rares Minodora says:

  Cand spuneti “ni se pare cel putin dubioasa si ne punem intrebarea daca judecatorul Victor Moldovan nu pronunta sentinte tendentioase” si mie mi se pare ceva. Mi se pare ca “sentinte tendentioase” este cumva eufemistic spus; sunt aproape convinsa ca judecatorul a pronuntat o sentinta “cu intentie directa”, poate chiar cu adresa! Cred ca sunt mari interese in aceasta “masinatiune”.

  Reply
 3. Aglae Marin
  Aglae Marin says:

  Sunt o veche si… ferventa vizitatoare a targurilor de la Romexpo; ar trebui sa-mi fac abonament, pentru ca putine expozitii ratez. Doar ca simpla vizitatoare si tot imi pot da seama ca nu ar avea cum sa “intre in insolventa”, cu adevarat, Romexpo. Sunt atat de dese targurile, expozitiile… evenimentele de aici si atat de multi vizitatori, incat din banii incasati de la… expozanti si de la vizitatori nici nu ma gandesc sa nu fie o afacere profitabila Romexpo!

  Reply
 4. Pascal Georgescu
  Pascal Georgescu says:

  Ce incearca cei de la firmulita de publicitate, in cardasie cu judecatorul sindic si administratorul judiciar, este o FACATURA!

  Reply
 5. V. Paduraru
  V. Paduraru says:

  Foarte bine ca ati atacat sentinta – care cred ca a fost pronuntata <>. Totusi, ca unul care a lucrat si lucreaza in publicitate, mai cred si ca suma platita (63 de miliarde de lei vechi) pentru mai putin de un an si jumatate de sevicii de publicitate prestate este o suma imensa, chiar daca este vorba de <>. Bine ati facut ca ati incetat colaborarea cu ei. Sunt niste… puncte puncte. Ca si judecatorul sindic.

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *