Companii romanesti cu traditie la TIB 2014


Manifestarea expozitionala cu cea mai indelungata existenta din Romania, TIB – Targul Tehnic International Bucuresti isi asteapta vizitatorii intre 15 si 18 octombrie la ROMEXPO. Noi realizari ale tehnicii autohtone si internationale vi se vor dezvalui timp de patru zile doar la TIB. 

Dintre expozantii acestei editii, va prezentam:

EX STEEL ENGINEERING – Reductoare – Motoare Electrice – Transmisii de Putere

Din anul 1997 echipa echipa de ingineri EX STEEL ENGINNERING a acumulat o bogata expertiza in domeniul transmisiilor de putere, in special reductoare de turatie, motoreductoare, variatoare precum si motoare electrice si invertoare de frecventa, reusind sa impuna marca Bonfiglioli, o marca de prestigiu la nivel mondial si lider detasat pe piata italiana, facand cunoscut si apreciat acest nume in Romania.

De asemenea, compania colaboreaza cu firma Busch, producator de pompe de vid, pentru care este distribuitor autorizat.
EX STEEL ENGINEERING ofera service, consumabile si piese de schimb pentru pompe de vid, sisteme de vidare si suflante.

www.exsteel.ro

 

FAUR S.A

Compania produce si livreaza, pentru clienti externi si interni,utilaje si piese de schimb din gama sa de fabricatie, incluzand constructii metalice sudate, piese forjate prelucrate, prelucrari mecanice simple si complexe, tratamente termice, sablare, vopsire, montaj.

Beneficiind de dotari tehnice de exceptie din Sectia de Prelucrari Complexe, Sectia de Ansamble Sudate, Sectia de Uzinaj, Sectia Forja si Sectia Montaj-Reparatii Locomotive precum si de flexibilitatea fluxurilor tehnologice, FAUR S.A. ofera clientilor sai, atat pe baza documentatiei proprii cat si a documentatiei acestora, urmatoarele:
 • Echipamente si componente mecano – sudate si prelucrate, de mare complexitate pentru industria constructoare de masini (batiuri prelucrate, prese, concasoare, reductoare, roti dintate, dispozitive de montaj de gabarite mari).
 • Utilaje pentru industria alimentara: industria zaharului (agitatoare, cristalizatoare, uscatoare, malaxoare, tamburi de zdrobire a trestiei sau sfeclei, cuve de separare, axe de mari dimensiuni), utilaje si instalatii, parti componente pentru sisteme de epurare a apelor si protectia mediului.
 • Componente pentru industria metalurgica: utilaje si piese de schimb pentru linii de laminare, turnare continua, corpuri de moara, transportoare, axe cardanice, centuri furnale, batie prelucrate, linii de tratament termic, dispozitive diverse, etc.)
 • Piese pentru industria cimentului: echipamente pentru liniile de fabricare a cimentului (virole , de capat si cu papuci, mori tubulare, cuptoare rotative, concasoare, funduri cu fus, cuzineti, ventilatoare mari, arbori si axe, si piese de schimb), reparatii ale acestor componente.
 • Piese si echipamente pentru industria energetica: echipamente si componenete eoliene, carcase motoare/generatoare/alternatoare pentru eoliene, hidro si termo, confectii metalice diverse, dupa documentatia proiectantului, statii filtrare, sasie pentru grupuri energetice
 • Utilaje si piese de schimb pt. industria miniera: concasoare, batiuri diverse, tuburi de aeraj, axe cardanice pentru camioane de mare capacitate si utilaje de transport minereu, mori verticale carbune, confectii metalice – reparatii utilaje, axe, tije, arbori, roti, butuci, mecanisme, pinioane
 • Componente pentru industria chimica si petrochimica: cilindrii pentru compresoare, tije filetate, arbori cotiti pentru compresoare, pentru motoare, rezervoare cilindrice si sferice, componente grupuri electrogene si grupuri de foraj, axe cardanice pentru platforme de foraj.
 • Material rulant: reparatii si intretinere de locomotive Diesel-hidraulice pana la 1250CP, boghiuri, reductoare, grupuri conice (Klingenberg, Saratov) arbori cotiti, axe cardanice de diverse tipuri si dimensiuni, probe specifice agrementate AFER.
 • Confectii metalice diverse, debitare oxigaz cu control numeric pana la 300 mm si plasma pana la 50 mm, sudura MIG-MAG manuala si semiautomata, sub strat de flux, TIG, sevicii de TT de detensionare de mare capacitate, sablare cu alice metalice si vopsire air-less. Societatea poate realiza prestatii de prelucrari confectii metalice, cu precizii de pana la 0,02 mm, detine capacitati de manipulare si ridicare pana la 100 tone/piesa.
 • Acoperiri metalice (galvanizare/zincare, nichelare, cromare dura si decorativa, cuprare, brunare)
 • Servicii de laborator chimic si mecanic autorizat: analize chimice, spectrografice, teste distructive si nedistructive (ultrasonice, nucleare – RX, magnaflux, lichide pentrante), analize apa ape menjere, etc.
Un avantaj foarte important oferit de FAUR S.A. clientilor sai este posibilitatea de a executa echipamente unicat, conform documentatiei clientilor.

Atribute “cheie” ale FAUR:

 • Strategia manageriala orientata spre satisfacerea nevoilor clientului;
 • 9 decenii de traditie si experienta, precum si pozitia de adevarat “mecanic sef” in industria romaneasca decenii de-a randul;
 • Calitate, exigente, adaptabilitate si flexibilitate;
 • Posibilitatea de a executa piese medii-mari, serii dar si unicate;
 • Personal cu o buna pregatire si cu experienta;
 • Preocupare pentru inovatie.
 • Pozitie strategica: Societatea este situata in capitala tarii, aproape de Aeroportul International Henri-Coanda si Aeroportul Baneasa, cu acces la autostrada A1 si la 800 m de autostrada A2, legatura facila spre portul Constanta (250km) si intrega lume, la 70 km de portul Giurgiu -Dunare, putandu-se face legatura cu Europa prin canalul Dunare – Rihn – Maine.

www.faur.ro

Va asteptam la TIB!

 

 

Program de vizitare:
15.10.2014 – 17.10.2014 intre orele 10:00 – 18:00.
18.10.2014, intre orele: 10:00 – 16:00.

Pentru a fi in permanenta la curent cu cele mai recente informatii despre acest eveniment, va invitam sa vizitati site-ul: www.tib.ro.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *