Cel mai important targ de turism din Romania si-a deschis portile joi, 15 martie, la ROMEXPO

In perioada 15 – 18 martie 2012, Centrul Expozitional ROMEXPO din Bucuresti va gazdui editia de primavara a Targului de Turism al Romaniei 2012.

Deschidere TTR 2012

La ceremonia oficiala de deschidere care a avut loc joi, 15 martie, ora 11.00, in Pavilionul C4, la standul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, au luat parte alaturi de conducerea ROMEXPO, reprezentanti din cadrul institutiilor publice participante la expozitie:

 • Domnul Ion Viorel Paunescu, Membru de onoare al Camerelor de Comert si Industrie din Romania, Presedinte de onoare al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania
 • Domnul Vasile Pruteanu – Presedintele Consiliului Judetean Neamt
 • Doamna Corina Martin, Presedinte Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania
 • Domnul Mohammad Murad, Presedinte Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc
 • Domnul Cristian Petrescu, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Aflat la cea de-a XXVII-a editie, de primavara, evenimentul reuneste un numar record de participanti, peste 200, pe o suprafata totala de 15.000 mp. Manifestarea expozitionala este dedicata atat profesionistilor din domeniu, cat si publicului interesat de calatorii, vacante si programe de recreere.

Si in acest an, targul se bucura de o semnificativa participare internationala, 28 de tari din toata lumea fiind reprezentate prin participari oficiale, de grup sau individuale. Astfel, timp de patru zile, la Romexpo, expun cele mai importante firme de profil, agentii de turism si tour-operatori, hoteluri si pensiuni, agentii de asigurari si banci, organizatori de congrese si turism de afaceri, organizatii patronale si asociatii profesionale, edituri si institutii culturale, dar si reprezentanti ai presei din domeniu: televiziuni, reviste, site-uri si blog-uri consacrate.

Cu aceasta ocazie sunt prezentate oferte de turism pentru sezonul estival, atat in Romania, cat si in strainatate: turism cultural, rural si de business, turism de tratament, destinatii exotice, croaziere, turism de aventura etc. Pentru un plus de impact, companiile participante vor prezenta sub conceptul instant booking oferte si discount-uri atractive, valabile doar pe perioada desfasurarii evenimentului.

Organizatorii au conceput si in acest an, special pentru publicul interesat, un bogat program de evenimente conexe – conferinte, seminarii, programe artistice, lansari de carte, prezentari de documentare, precum si expozitii de fotografie.

Targul de Turism al Romaniei este un eveniment organizat de Romexpo in parteneriat cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, ANAT – Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania, FPTR – Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, ANTREC – Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural si OPTBR – Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania.

Targul se desfasoara in pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5 si C6 din cadrul Centrului Expozitional ROMEXPO.

Programul de vizitare al expozitiei este urmatorul:

– 15 – 17 martie 2012 intre orele 10.00 – 18.00

– 18 martie 2012 intre orele 10.00 – 16.00

Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati site-ul dedicat evenimentului: www.targuldeturism.ro

In aceeasi perioada cu Targul de Turism al Romaniei se vor desfasura si urmatoarele manifestari expozitionale:

 • TMA – Festival de spiritualitate, medicina alternativa si terapii complementare – www.tma-expo.ro
 • TARG DE PRODUSE TRADITIONALE editia I, 2012 -Targ de produse cu specific romanesc – www.targprodusetraditionale.ro
 • IMM Forum (14 -16 martie 2012), organizat in parteneriat cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, Guvernul Romaniei si AIPPIMM – www.imm-expo.ro
6 replies
 1. Mitza Branzoc
  Mitza Branzoc says:

  La varsta a treia, timp avem destul de colindat prin targ; Numai sa ne tina picioarele.
  Si ziceti ca sunt reduceri – dicounturi d-alea – si la tratament, la turismul de tratament?

  Reply
 2. Vlad Paduraru
  Vlad Paduraru says:

  Daca si anul asta ne “bat” bulgarii cu ofertele… la noi acasa…
  Maine o sa umblu prin targ pana gasesc – la noi – ceva mai bun decat ce au bulgarii; daca o fi si ceva mai ieftin si mai bine. Oricum cred ca e cazul sa trec pe turism rural.

  Reply
 3. Fernando Olivoto
  Fernando Olivoto says:

  Mergeti la targ! Eu mai adineauri m-am intors. Toata ziua am cautat discount-uri. Am gasit destule. Mishto. Asta seara ma hotarasc si maine merg sa batem palma. As fi fraier sa nu merg, sa ratez.

  Reply
 4. Georgeta Dura Oprea
  Georgeta Dura Oprea says:

  Fost, vazut, placut.
  Mai mult turismul rural m-a interesat. Oferte bune. Poate doar aici stam mai bine, deocamdata. Parerea mea.
  Copiilor le-a placut cel mai mult.

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *