Cafeaua Sultanilor la TIBCO 2013!

Intre 30 mai si 2 iunie ROMEXPO organizeaza cea de a 30-a editie a TIBCO – Targul International pentru Bunuri de Larg Consum.

In cadrul acestui eveniment, pe 1 iunie incepand cu ora 12.00 pe scena amplasata in cadrul Pavilionului Central vizitatorilor le va fi dezvaluita povestea celebrei cafele a Sultanului Soliman Magnificul – cafeaua Roxelana. Publicul va fi purtat in vremuri de demult chiar de renumitul cafegiu Gheorghe Florescu, proprietarul magazinului Delicatese Florescu.

Numele acestei cafele vine de la o fosta sclava care a schimbat istoria Imperiului Otoman, invatandu-l pe Soliman Magnificul sa bea cafea si prin aceasta, capatand o mare putere. Ea este cea care a introdus la Inalta Poarta obiceiul de a bea cafea.

Cafeaua Roxelana are la baza cea mai veche cafea din lume, cafeaua Etiopia, aceeasi pe care au baut-o Soliman Magnificul si urmasii sai. Etiopia este chiar leaganul cafelei arabica, unde aceasta era cunoscuta sub numele de “bun” sau “buna”, dar ulterior a luat numele regiunii in care a fost descoperita ca planta salbatica, si anume Kaffa.

Dupa prezentarea realizata pe scena TIBCO, publicul va fi invitat la o degustare de cafea la standul Delicatese Florescu.

Nu uitati, pe 1 iunie incepand cu ora 12.00 TIBCO va prilejuieste o calatorie in Imperiul Otoman pentru a afla povestea si a degusta cafea Sultanului Soleiman Magnificul!

Va asteptam la TIBCO 2013!

Program de vizitare:
30.05 – 01.06.2013 intre orele 10.00 – 19.00
02.06.2013 intre orele 10.00 – 16.00

Intrarea este libera!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *