Afla tendintele anului 2013 in materie de design interior de la profesionisti de talie mondiala la conferinta “DESIGN – CONCEPT OF LIVING”
Profesionisti de top ai design-ului de mobilier mondial si romanesc vor dezvalui din secretele tendintelor din domeniu la Conferinta “Design – concept of living”, organizata la ROMEXPO, in perioada 13 – 14 septembrie 2012, in cadrul targului BIFE 2012.
Domnul Arhitect Mircea Tibuleac (AXIS Laminate, Sibiu) si Henrik Schulz (arhitect si designer, Suedia) completeaza lista speaker-ilor deja confirmati in cadrul programului. Alaturi de Ronen Kadushin (Open Design – Berlin) si Karl Malmvall (Ikea, Suedia) participantii vor prezenta perspective valoroase asupra tendintelor din industrie.
La eveniment sunt invitati sa participe: persoane interesate de actualitatea culturala, arhitecti, designeri, decoratori, oameni de afaceri din domeniile conexe, profesori si studenti ai institutiilor specializate de invatamant superior (arhitectura, urbanism, design, constructii, arta). Nu uitati, 13 -14 SEPTEMBRIE, sunt doua zile pe care nu trebuie sa le ratati!
Participarea este GRATUITA, in limita locurilor disponibile.
Pentru inscrieri la conferinta, va rugam sa va inregistrati pana la data de 01 septembrie 2012 la adresa de e-mail: andreea.bordeanu@www.test.romexpo.ro, precizand: nume, prenume, functie/studii.
Activitatea Profesionala:
– 1980-1990 – Arhitect si apoi Arhitect Principal, seful compartimentului Proiectare Grafica si Design din cadrul Serviciului de Investitii al OFICIULUI JUDETEAN DE TURISM SIBIU.
– 1990-1991 – Patron (cf.legii 54/1990) al Inteprinderii Mici “PROIECT-GRAPHIC-DESIGN” -Sibiu , cu activitate in proiectarea de arhitectura si design.
– 1991-1994 – Vicepresedinte si actionar, prin fuzionare, la S.C. ALBU SERVICES COMPANY SRL avand functia de Coordonator al Serviciului de Proiectare, Investitii si Dezvoltare.
– 1994 – prezent – Manager principal la AXIS GRUP S.R.L. Sibiu avand ca obiect de activitate Arhitectura de Interior “la cheie” (proiectare si executie) in perioada 1994 – 2000.
Din 2001 obiectul principal de activitate al firmei s-a redus desfasurandu-se in doua compartimente: * Proiectare si Productie de confectii decorative din “fier forjat” (unicate si serii mici), * Magazin de Prezentare si Desfacere pentru creatiile in “fier forjat” autentic. Din 2001 firma a organizat si gazduit cursuri de initiere si perfectionare in prelucrarea metalului prin forjare pentru obiecte decorative din fier forjat in colaborare cu Camera Mestesugarilor dinMainz. Concomitent a fost realizatorul si moderatorul unor cicluri de emisiuni TV.
In 1995: 52 emisiuni de arhitectura de interior a 60 min. fiecare cu titlul “AXIS GRUP – viitorul la cheie”.
In 2001 a derulat ciclul de 19 emisiuni (45-50 min. fiecare) despre zona istorica a Sibiului cu titlul “OMUL SI SPATIUL SAU DE VIATA – atitudini si morala”.
Acest ciclu a avut o continuare cu inca 9 emisiuni in 2004-2005 in care, in colaborare cu Biroul German de Consultanta GTZ a fost prezentat modul corect in care trebuie facute interventiile la cladirile din zona Istorica a Sibiului.
Alte activitati:
Membru in Clubul ROTARY –Sibiu Membru al UNIUNII ARHITECTILOR DINROMANIA(1986 – 2012)
Membru in Consiliu de Conducere UAR (1995 – 2004)
Membru fondator al ORDINULUI ARHITECTILOR DINROMANIA (2001)
Membru in Consiliul de Conducere OAR (2001 – 2006) Presedinte fondator al Filialei Teritoriale OAR SB-VL (2001 – 2006)
Membru in Comisia Nationala de Disciplina OAR (2006 – 2014)
Presedinte in Comisia Nationala de Disciplina OAR (2010 – 2014)
Membru in Senatul UNIUNII ARHITECTILOR DINROMANIA(2008 – 2016)
Presedinte Filiala Judeteana SIBIU a UAR (2011-2016)
E-mail: office@axis-sibiu.ro
HENRIK SCHULZ
Henrik Schulz, arhitect si designer, a urmat cursurile de specialitate la Universitatea Chalmers din Gothenburg, Academia Regala Daneza de Arte Frumoase de la Copenhaga si Scoala Daneza de Design. Anterior, a lucrat pentru designeri precum Jonas Lindvall in Malmoe si la Gert Wingårdh in Gothenburg.
Din 2008, Henrik conduce propria firma de arthitectura, in Gothenburg, unde creeaza, de asemenea, produse pentru Ateljé Lyktan si Zero. “Skandiform reprezinta designul scandinav in care forma si functia sunt in simbioza, iar produsele sunt sincere in ceea ce priveste materialul si constructia. Skandiform mentine traditia designului scandinav, depasindu-i totodata granitele, facand un pas in plus prin adaugarea de solutii inovatoare si de noi designeri tineri.”
Tema Conferinta: “Scandinavian Luxury” – prezentata in acest an la Salone Internazionale del Mobile, Milano
Experienta profesionala:
1994-97 – Studii in arhitectura in cadrul Chalmers University of Technology, Göteborg, Suedia
1996 – Premiul al II-lea “Axiell Kommunikation” 1997 – Premiul I Wernstedtskissen “Revolutions”
1997 – Urban Design in Italia Toscana
1997-99 – Studii de Design, Scoala Daneza de Design
1998 – Expozitia Internationala de Mobila, Stockholm
1998 – Expozitia Internationala de Mobila, Copenhagen
1998-99 – Ung svensk Form: caravana prin Suedia
1998 – Workshop Milano Busstop
1999 – Premiul al II-lea la Festivalul Nuuk Snow “Nordlys”
1999 – Expozitia100% Design, Designers Block, Londra
1999-00 – Studii in Architecture la Academia de Design si Arte Frumoase, Danemarca
2000 – Expozitia Salone Sattellite, Milano, Italia
2000-01 – Ung svensk Form 2000 – Ucenic al lui Jonas Lindvall
2001 – Expozitia Internationala de Mobila, Stockholm
2002 – Expozitia in sisteme de amenjare si incalziere a caminului in Breanäs, Suedia
Designer IKEA – SUEDIA si proprietar al companiei Duduk Design furniture.
Bunicul sau a fost fondatorul uneia dintre cele mai mari fabrici de mobila din Suedia iar pregatirea aprofundata in design-ul industrial si tamplarie, i-au adus numeroase premii printre care: de patru ori Excellent Swedish Design Award si Red Dot Design Award.
Experienta sa in design cuprinde mai mult de zece ani in slujba brandului IKEA, fiind alocat de-a lungul colaborarii in Basel, Jakarta, Älmhult, Shanghai sau Zurich.
In aceasta toamna, KARL MALMVALL va participa in cadrul conferintelor “Design – concept of living”, sustinute in perioada 13-14 septembrie la ROMEXPO, alaturi de ALEXANDRU STOLZ Logistic Manager IKEA Trading SE Europe, Bucuresti.
Tema conferinta Impreuna, vor oferi audientei o perspectiva completa asupra revolutiilor in design in ultimii 10 ani, precum si adaptarea designului de mobilier la nevoile si diferentele interculturale din Est-ul Asiei si pana in Vest-ul Europei.
Premii:
RONEN KADUSHIN
Nascut in1964 inHaifa, Israel. Profesor de design industrial, speaker si designer de mobilier de origine israeliana, stabilit in Berlin. Este fondatorul curentului “Open Design”, considerat o noutate in domeniul design-ului industrial.
Subiectul prezentarii sale din cadrul conferintei “Design-concept of living” va pune accent pe aceasta tema, de noutate pentru publicul specialist din Romania.
Tema conferinta: OPEN DESIGN – Produse intr-o Cultura Interconectata
O revolutie in zonele dezvoltarii, productiei si distributiei produselor este iminenta, datorita caracterului mereu inovator al Internetului si a accesului facil la masini de tip CNC (computer numerical control). Open Design este o propunere concreta in spiritul acestei revolutii. Scopul ei este repozitionarea designului industrial si re-afirmarea lui intr-o societate interconectata la nivel global.
Prezentarea introduce o parte din munca desfasurata de mine pentru Open Design, contextul, ideile esentiale si anumite perspective exprimate prin aceasta noua metoda de design. Descrie o serie de realizari actuale in domeniul designului industrial si relatiile dintre acesta si revolutia Internetului, creativitate, educatie si consumerism. Voi vorbi, de asemenea, despre curentul de design care ia nastere in jurul fenomenului Open Culture, la nivel de comunitati, platforme sau persoane, despre noile concepte si atitudini de design.
Experienta profesionala:
2010 – Profesor invitatla Burg Giebichenstein– Universitatea de Arte si Design din Berlin.
2006 – 2009 Lectorla Universitateade Arte Plastice, Berlin.
2005 – se mutala Berlinsi lanseaza compania Open Design.
2004 – Designer mobilier de uz casnic, parte din IDSK, pentru Shomrat Hazorea.
2001- 2005 – Lector de design mobilierla Scoala Shenkarde inginerie si design.
2000 – Designer de scaune de mobilier de birou, contract Tzora.
1999 -2001 – Co-fondator si director de design Design To Work Ltd., concentrandu-se pe design pentru sisteme de birou.
1998 -2001 – Lector de design tri-dimensional si design de mobilier,la Centrulde Design Vital (Tel Aviv).
1997 -2000 – Designer de scaune de birou pentru Paltechnica.
1997 – Lector in design de mobilier al Academiei de Arta si Design Bezalel (Ierusalim).
1996 – Lector de design tri-dimensionalla Academia Ascola(Tel Aviv).
1995 -1996 – Fondator, Manager and Designer in cadrul Pere furniture (Rishpon).
1993 – 2005 – Senior Lecturer, design tri-dimensional, creativitate in design si design de mobilier la Hadassah College (Ierusalim).
1992 – Designer pentru mobilier de uz casnic Znobar (Tel Aviv).
1991- Designer pentru produse industriale Hi-Tech si mobilier la Studio Shaham(Tel Aviv).
1989 – Stagiu practic la studioul lui Ron Arad’s One (Londra).
Premii:
2000 – Premiul Arthur Goldreich foundation grant.
1997 – Contemporary Design Award.
1996 – Contemporary Design Award.
1994 – Crate & Barrel Design Award, Ierusalim.
1991 – Premiul Meizler pentru excelent Design, gazduit de catre Academia de Arta si Design Bezalel (Ierusalim).
1991 – America – Israel Foundation grant.
1991 – Premiul pentru excelenta in studii Bezalel Prize, Departamentul Design Industrial Academia de Arta si Design (Ierusalim).
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!